Због напада на Пантића Вучић целу ноћ није спавао

stefanovic vucic

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић позвао је државу да оштро и озбиљно реагује на напад на кандидата листе „Српска“ за градоначелника Косовске Митровице Крстимира Пантића, а Србе на Косову да изађу сутра на шиптарске изборе.

– Позивам државу да најозбиљније реагује и да не дозволи да се овакви инциденти дешавају – рекао је Стефановић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије, истакавши да се не може дозволити да победе „хулигани и батинаши“.

Стефановић је рекао да Пантић представља Србију и да је напад на њега напад на државу, објаснивши да они који су одговорни за напад раде у интересу косовског премијера Хашима Тачија, а против интереса Србије.

– То је разлог да сви Срби изадју на изборе и да се боре за своју будућност и будућност своје деце – рекао је председник парламента и поновио да је једини начин да Срби опстану на Косову и обезбеде себи бољи живот формирање Заједнице српских општина.

Стефановић је онима, „који су научили да мрзе и музу Србију“, поручио да то више неће моћи да раде. Он је упитао шта је алтернатива ако Срби сутра не изађу на изборе и да ли је алтернатива да у Косовској Митровици победи Адријана Хоџић.

– Што се тиче политичких инспиратора и политичких батинаша, разговарао сам и са председником СНС Александром Вучићем о томе, и он због таквих ствари синоћ није ни спавао. Причали смо дуго о томе и стварно не бих био у кожи тих људи – рекао је Стефановић и још једном поручио Србима на Косову да не дозволе да кампања застрашивања буде нешто због чега неће изаћи на изборе.

Изласком на сутрашње шиптарске изборе, закључио је председник Скупштине Србије, Срби бране свој опстанак на Косову и Метохији.

Танјуг