„Кољи Србе”, „Смрт Србима” и „Албанија”

parolenaputu

ПОДГОРИЦА – У насељу Дољани, код Подгорице, појавиле су се шовинистичке антисрпске поруке, што је изазвало узнемирење мештана, који сматрају да полиција треба што пре да пронађе ауторе тих порука.

Како је објављено на порталу „Вијести”, у Дољанима су се, на локалном путу од цркве према засеоку Буруму, појавиле поруке „Кољи Србе”, „Смрт Србима” и „Албанија”.

Оснивач невладине организације „Дољани” Љубо Варагић казао је да су те поруке за сваку осуду.

„Ми их схватамо као веома озбиљне увреде и покушај провокације. Сматрам да су за овакве ствари криви искључиво политичари који овде долазе само када су избори, зарад добијања политичких поена”, рекао је он.

Варагић је навео да су мештани видно узнемирени због порука које су затекли на путу којим деца иду у школу.

„Поруке су прво приметила деца, када су ујутро ишла у школу. Нисмо одмах случај пријавили полицији, већ чекамо да људи дођу са посла и да се договоримо”, казао је он.

Мештанин Петар Стожинић казао је да раније није било сличних порука у насељу и да очекује да се кривци казне, како се нешто слично не би поновило.

„Ово је први пут да се код нас у насељу појављују поруке шовинистичке садржине, а посебно нас чуде поруке овакве садржине, јер код нас нема Албанаца”, навео је он.

Танјуг