Због позива на бојкот шиптарских избора на Косову из СНС-а искључени Богдан Шпадијер и Коста Гаљак

sns

БЕОГРАД – Извршни одбор Српске напредне странке одржао је данас ванредну седницу на којој је донета једногласна одлука да се председник Општинског одбора напредњака у Косовској Митровици Богдан Шпадијер и Коста Гаљак искључе из странке због позива на бојкот локалних избора.

У саопштењу СНС наводи се да су Шпадијер и Гаљак учествовали јуче на протесту у Косовској Митровици на којем су заједно са осталим учесницима митинга позвали грађане да не изађу на локалне изборе 3. новембра, и тиме грубо прекршили Статут странке, јавно иступајући са супротним ставовима од оних који чине страначку политику.

„Оваквим позивима на бојкот избора Шпадијер и Гаљак недвосмислено су показали да се залажу да након спроведених избора на челу локалних институција буду Албанци, а не Срби, што је директно против интереса свих Срба који живе на КиМ и интереса Србије“, наводи се у саопштењу.

Српска напредна странка је и овом приликом позвала све грађане са правом гласа да у што већем броју изађу на статусно неутралне изборе 3. новембра и гласају за листу „Српска“, јер је учествовање на изборима једини начин да се изграде локалне српске институције и тиме осигура опстанак Срба на вековним огњиштима.

Танјуг