Николић и в. Теодосије опструисали руски Крсни ход по Србији у част 900 годишњице династије Немањића! (видео)

Krsni-pohod-Nemanjicima-u-cast

Како је од званичне Србије примљен Руски Крсни ход посвећен 900 годишњици династије Немањића

Објављено 21.10.2013. Извор: Youtube
Превод: Редакција СРБског ФБРепортера

Руски Крсни ход (20 Руса), са иконама и крстовима узнемирио је Србију на највишем нивоу.
Испоставило се да је наше присуство на Косову било крајње непожељно и то не само од стране Албанаца, већ и од стране званичне Србије!

Разлог: Зато што Руси буде национална осећања Срба!

Ствар је у томе што ће се 3. новембра на Косову одржати избори. Након тих избора косовски Срби престаће да се зову Срби и зваће се косовари.

Константно су нас „надзирали“ и покушавали да нас избаце са Косова.
Међутим, Руси никада не одустају.

Владика Теодосије је нерадо благословио да проведемо два дана на Косову по убрзаном програму, вероватно плашећи се да руски могу узети учешће у протестним дешавањима на  Косову, против избора.
Није нам дозволио да дочекамо празник Покрова Пресвете Богородице у манастиру Пећка Патријаршија – за манастирску славу. Дозволио је само да дођемо дотле и предамо икону. Монахиње су желеле да ми останемо, желеле су да нас угосте за трпезом, али поп који је био задужен за то од Владике Теодосија нам је то забранио, и стално нас је пожуривао да би нас  што пре избацили са Косова.

Отац Кирил, бивши игуман манастира Драганац је желео да останемо у том Манастиру три дана и да ту са њима дочекамо празник Покрова Пресвете Богородице. Али поп који није имао ни крст и који ни једном није ушао у цркву, који се ни једном није прекрстио, који је све време био са албанским полицајцима, тог пута није позвао Владику већ нас је фактички принудио да седнемо у аутобус, након одслуженог молебана и светом водом освештаног Покајног Царског Крста кога смо донели на дар манастиру.

Затим су нас одвезли на Јариње, на границу Косова. Међутим, ми смо одлучили да не одлазимо са Косова и просто смо усред ноћи изашли у Лепосавићу са свим стварима. Полиција није могла да нас спречи.
Посетили смо манастире Пећка Патријаршија, Високи Дечани, Грачаница и Драганац.

Коментар редакције ФБРепортера: разлог за овакав поступак према браћи Русима може се наћи у чињеницама да је за 10. октобар у Косовској Митровици била заказана Протестна шетња – “НЕ квазиизборима Приштине” а да је 14. октобра у Пећкој патријаршији на дан манастирске славе Покров Пресвете Богородице, у друштву Александра Вулина, Патријарх позвао Србе на КиМ да изађу на шиптарске изборе, где би Руси били веома незгодни сведоци!

У видео запису један од учесника Крсног хода каже да су званичници Србије Крсни ход најпре назвали „провокацијом“ да су их без икаквог разлога назвали „расколницима“ … а њихова кривица зашто су их назвали провокаторима била је у томе што „својим доласком јачају отпор православних Срба“!!!

Најзанимљивији део видео записа (6:18) – учесник Крсног хода сведочи да је Председник Србије Николић лично интервенисао у руском „конзулату“ на Косову и Метохији да учеснике Крсног хода што пре „избаце на врата“ и изгнају са Косова и Метохије! Након тог позива учесницима крсног хода су експресно скратили маршруту и ограничили време боравка – на дан 10. октобра Руси су морали да буду ВАН Косова и Метохије. Све ово разоткрива намеру и постојање договора између Председника Николића, Владике Теодосија и Патријарха Иринеја о утеривању Срба у шиптарску “државу”о чему говори и њихово настојање да што брже “елиминишу” „непријатне сведоке“ њихове издаје!

*****

Как восприняла официальная Сербия Русский Крестный Ход 2013

21.10.2013.

Русский Крестный Ход (20 русских), с иконами и крестами всколыхнул Сербию на самом высоком уровне.
Наше присутствие на Косово оказалось крайне нежелательным не только для албанцев, но и для официальной Сербии!
Причина: Русские пробуждают национальные чувства сербов!
Дело в том, что 3 ноября в Сербии и на Косово пройдут выборы. После этих выборов, косовские сербы перестанут называться сербами, а будут называться косоварами.
Нас постоянно “опекали” и пытались выдворить из Косово.
Но русские никогда не сдаются:)
Владыка Феодосий неохотно благословил нам два дня на Косово по ускоренной программе, вероятно опасаясь, что русские могут принять участие в протестном мероприятии на Косово, против выборов.
Не разрешил нам встретить праздник Покрова Божьей Матери в монастыре Печка Патриаршья- престольный праздник монастыря. Только придти туда и подарить икону. Монахини хотели чтобы мы остались, хотели угостить нас трапезой, но поп, приставленный от Владыки Феодосий- запретил, и постоянно торопил нас, чтобы поскорее выдворить с Косово. Отец Кирилл- бывший игумен монастыря Драганец хотел чтобы мы остались в Монастыре на три дня, и встретили праздник Покрова Богородицы с ними. Но поп, который не имел креста, ни разу не вошел в храм, не перекрестился, который все время держался вместе с албанцами- полицейскими- не стал звонить Владыке, а фактически принудил нас сесть в автобус, после водного молебна поклонному Кресту который мы доставили в монастырь. Далее, нас повезли в Ярину, на границу Косово. Но мы решили не уходить с Косово, и просто вышли среди ночи со всеми вещами в Липосавичах. Полиция не смогла нам воспрепятствовать.
Мы посетили монастыри Печка Патриаршья, Высокие Дечаны, Грачаницу и Драгонец.
__________