,,ПРИПРЕМЕ ЗА ВЕЛИКУ КРАЂУ“

dss konf. za novinare

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

С А О П Ш Т Е Њ Е

,,ПРИПРЕМЕ ЗА ВЕЛИКУ КРАЂУ“

 

У намери да што више Срба изађе на изборе које је расписала Атифете Јахјага, председница самопроглашене републике Косово, и тиме спрали љагу са државног руководства које је потписало издајнички Бриселски споразум, власт не преза ни од најпрљавијих метода. Оне се огледају у потпуној медијској блокади за оне који бојкотују изборе, у смењивању великог броја ,,непослушних директора“ који су против избора, до претњи избацивањем са посла свих оних који не изађу на изборе 3. Новембра, као што то чини заменик директора  ЈП ,,Електрокосмет“ Слободан Вукадиновић или кандидат за градоначелника и заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију  Крстимир Пантић.

Посебна је прича око гласова тзв. интерно расељених Срба који треба да надокнаде недовољну излазност на северу Косова и Метохије. Свима је познато да током 1999.године најмање Срба се иселило са севера Космета, али власт у Београду се сетила да сви они који су рођени на северу Косова и Метохије имају право гласа, и тако су дошли до броја од 12.000 грађана, чији гласови треба да надокнаде малу излазност. На страну што добар део тих људи је уредно регистрован и гласа у општинама централне Србије, а по закону то је кривично дело ако се гласа у две општине. Имајући у виду искуство у крађи гласова које је садашњи генерални секретар Владе Србије а некадашњи начелник косовског округа Вељко Одаловић чинио током `90 година, за потребе једног другог режима, не сумњамо да ће сада али у сврху заокруживања државности Косова, манипулисати са српским гласовима.

Покрајински одбор Демократске странке Србије за Косово и Метохију позива све Србе које је регистровала ЦИК самопроглашене републике Косово, да бојкотују сепаратистичке и лажне изборе, на које их наводи марионетска власт у Београду.

 

 

28.10.2013.године                                                                                          Мр. Ненад Којић

У Косовској Митровици                                                        Председник ПО ДСС за Косово и Метохију