Лого „Републике Косово“ неће бити скинут са гласачког материјала

cik-1

ПРИШТИНА – Председница ткзв. косовске Централне изборне комисије Ваљдете Дака одбацила је могућност да лого самопроглашене „Републике Косово“ буде скинут са гласачког материјала за локалне изборе на КИМ 3. новембра, објавио је приштински лист „Трибуна“.

Она је рекла да више није могућ никакав компромис што се тиче изборног материјала који је „технички припремљен“ и више се неће мењати „ни што се тиче форме ни што се тиче било чега другог“, објавио је портал лајми. нет.

Кандидат за градоначелника Северне Митровице испред Грађанске иницијативе Српска Крстимир Пантић изјавио је јуче да ће позвати грађане да не изађу на шиптарске изборе 3. новембра уколико се до тада не обезбеди стаусно неутралан изборни материјал.

Listic za izbore

Пантић је изјавио да ће инсистирати да све државе које имају представништва на Косову, пре свега земље Квинте, да утичу на званичну Приштину како би се добио стаусно неутралан материјал, „јер уколико то не буде обезбеђено до трећег новембра, Срби неће изаћи на изборе“.

Дака тврди да „ЦИК“ не обраћа пажњу на овакве „политичке изјаве“ већ ради посао на техничком нивоу. „И да желимо нешто да променимо то се више законски не може учинити,“ рекла је она.

Танјуг