Дрецун: Нико као Вучић не може да увери Србе на КиМ да ће излазак на шиптарске изборе бити добар за њих

drecun_milovan_izdajnik

Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да је масовни излазак Срба на шиптарске изборе у јужној покрајини и формирање Заједнице српских општина једини механизам за почетак повратка државе Србије на Косово и стварање просперитетних услова за будућност српског народа.

Он је, гостујући на телевизији Пинк, оценио да на Косову постоји известан број Срба који још нису одлучили хоће ли изаћи на локалне изборе заказане за 3. новембар, приметивши да они довољно не схватају да ће једини механизам који ће бити признат од међународне заједнице и Албанаца бити Заједница српских општина.

„Мимо тог механизма нећемо имати на располагању ниједну капацитетну полугу да радимо било шта на Косову и Метохији. Приштина се плаши тог механизма и зато у овој фази покушава да стварањем разних препрека и изазивањем инцидентних ситуација задржи код својих кућа оне за које мисли да ће гласати за листу ‘Српска’“, истакао је Дрецун.

Према његовим речима у наредном периоду сви званичници Србије ће дати свој максимални допринос да они који се двоуме изађу на изборе, истакавши да ће пресудна бити посета Косову првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића, која је најављена за четвртак, 31. октобар.

„Нико као он у Србији од наших званичника не може да пошаље тако пресудно снажну поруку Србима и да их увери да ће после избора њихово присуство у држави Србији и присуство Србије на Косову и Метохији бити суштински другачије, позитивно, добро, јаче”, оценио је Дрецун.

Танјуг