Шизофрено понашање Срба са КиМ

vulin vucic

БЕОГРАД – Испред зграде Владе Србије око 13,30 часова стигли су Срби са Косова у 10 аутобуса и са бројним српским заставама, а обратио им се министар за Ким Александар Вулин.

Они у скандирали имена првог потпредседника владе Александра Вучића и министра за КиМ Александра Вулина. Министар Вулин изашао је испред Владе и обратио им се.

Вулин рекао је окупљеним Србима са Косова да зна колико је тешко и увредљиво слушати да је „Косово Турска“.

У исто време, рекао је Вулин, када српским званичницима не дозвољавају да дођу на Косово долази турски премијер да учествује на изборима на Косову.

Одговарајући на скандирање првом потпредседнику владе Александру Вучићу, Вулин је окупљене замолио за мало стрпљења јер је у току седница владе на којој се разговара о изјави турског премијера да је „Косово Турска“.
„Сигуран сам да ће ускоро изаћи да вас види“, поручио је Вулин који је рекао да ће се видети са окупљенима и у „нашој Грачаници“.

Начелник косовског округа Владета Костић рекао је Танјугу да они протестују због одлука Приштине да брани српским државницима да долазе у покрајину, као и због изјаве турског премијера да је „Косово Турска“.

Он је рекао да окупљени очекују да им се обрате Вучић и Вулин.

Костић је, обраћајући се присутнима, рекао да су се окупили испред Владе зато што је на Косову требало пре два дана да дођу Вучић и Вулин, али да нису дошли.
„Дошло је нас 2.000 и иза сваког човека стоји још људи – 20.000 нас са Косова и позивамо Вучића и нашег министра (Вулина) да нам се обрате и нећемо одустати од тога,“ рекао је Костић, додајући да од њих тражи подршку за листу грађанска иницијатива Српска, која обједињује “ сав наш народ који је остао доле“.

На питање да ли ће их неко примити у влади, Костић је рекао да не жели да их било ко прими, већ да им се обрати испред Владе.

Танјуг / Срби на окуп