„Влада Србије малтретира Србе на Косову“

DSS1

Демократска странка Србије саопштила је да су Срби са Косова запослени у државним институцијама „приморани да присуствују скуповима“ на које долазе највиши државни званичници из Београда. Изнели су и доказе за то.

Посланик ДСС Милош Алигрудић је новинарима у Скупштини Србије показао обавештења са званичним печатима у којима Бојан Максимовић, директор основне школе „Миладин Поповић“ у Пасјану, обавештава запослене да су обавезни да присуствују дочеку премијера Ивице Дачића 19. октобра.

У другом допису који је показао Алигрудић, председник привременог органа у Општини Витина Милош Јовановић директоре предшколских и школских установа обавештава да су обавезни да присуствују састанку с министром задуженим за Косово, Александром Вулином, 28. септембра у Клокоту.

Алигрудић је оценио да су то притисци без преседана и да су начини на које власт жели да повећа излазност на, како је навео, нелегитимним и неуставним изборима.

„Ово је преседан какав се није догодио од 1949. године“, рекао је посланик ДСС и додао да грађани са Косова обавештавају посланике те странке о малтертирању и претњама отказом уколико не гласају на локалним косовским изборима 3. новембра.

Влада Србије натим изборима подржавају листу „Српска“, док је ДСС за бојкот избора по косовским законима.

БЕТА