Марко Јакшић: Власт позива на изборе јер жели да се опере од Бриселског споразума и покрије издају

Marko_Jakšić

Краљево — Посланик ДСС са Косова Марко Јакшић изјавио је да власт позива Србе на учешће на локалним изборима на Косову јер жели да се „опере“ од Бриселског споразума.

„Људи су изложени жестокој медијској канонади и кампањи којом власт покушава да ‘опере’ Бриселски споразум, јер њима је важно да покрију целу издају и амнестирају оне који су то направили“, изјавио је Јакшић на трибини у Краљеву, којој је присуствовало око 200 расељених Срба са Косова.

Као разлог свог доласка у Краљево он је навео да се због медијске блокаде истина о изласку Срба на косовске изборе једино тако може чути.

„Истина не може да се чује и због медијске блокаде чујемо само једну страну. Дошли смо да им кажемо зашто смо ми за бојкот избора, као и да је за Србе добро да не изађу на њих јер бисмо тиме признали самопроглашену Републику Косово“, казао је Јакшић.

Он је подсетио да је Демократска странка Србије формирала Одбор за одбрану Косова и Метохије и да се трибине држе широм Србије, а да је Краљево град у којем живи највећи број расељених са Косова, како оних избеглих ратне 1999. године, тако и оних раније досељених.

Бета