Ердоган: Косово је моја друга земља

Premijer Turske Redzep Tajip Erdogan (C) i premijer Albanije Edi Rama sa suprugama i saradnicima dosli su danas u zvanicnu posetu Kosovu. Goste je docekao premijer Kosova Hasim Taci (D) sa suprugom i saradnicima. Erdogan, Rama i Taci prisustvovali su otvaranju  novog terminala na pristinskom aerodromu "Adem Jasari". Na fotografiji govori premijer Kosova Hasim Taci. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/ARMENIJA ZAJMI BESEVIC/DS)

Призрен — Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган на скупу пред неколико десетина хиљада грађана Призрена и других градова Косова рекао да је Косово његова друга земља.

Говорећи на скупу у Призрену, заједно са премијером Албаније Едијем Рамом и злочинцем Косова Хашимом Тачијем, турски премијер је рекао да културе Турске и Косова могу бити другачије, али да њихови грађани припадају истој земљи.

„Драга браћо и пријатељи, имамо заједничку историју културе и цивилизације. Немојте заборавити, Турска је Косово и Косово је Турска, ми смо толико блиски, тако да је и аутор турске химне Мехмет Акиф Ерсој са Косова, из Пећи“, рекао је Ердоган.

Злочинац Хашим Тачи захвалио је турском премијеру на изузетно блиској и свестраној сарадњи и поручио да ће односи између две земље увек бити одлични.

Тачи је подсетио да је Турска била прва држава која је признала независност Косова.

Албански премијер Еди Рама изјавио је да су грађани Косова и Турске, Албанци и Турци, братски народи који се ангажују на изградњи своје будућности.

Турски премијер је данас на Косово допутовао са делегацијом од 600 чланова, међу којима су већина министара Владе Турске, као и познати предузетници и представници јавног живота.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП