Лепосавић мења назив у „Вучић“ или од Ужица до Титовог Ужица?

vucic izdajnik na kim

ЛЕПОСАВИЋ – Кандидат Грађанске иницијативе „Српска“ за градоначелника Лепосавића на шиптарским изборима Драган Јаблановић саопштио је да је привремени општински орган донео одлуку да први потпредседник владе Србије Александар Вучић буде проглашен почасним грађанином Лепосавића.

Јаблановић је на почетку предизборног скупа “Српске” саопштио присутнима да је Вучић проглашен за почасног грађанина Лепосавића и да ће му кључеви града бити уручени приликом првог доласка у то место.

Јаблановић је нагласио да ће се то догодити пре одржавања шиптарских избора на Косову 3. новембра.

Вучић је је у уторак отказао за данас заказану посету Лепосавићу и Грачаници одбивши да прихвати условљавање Приштине да у Покрајину не може да отпутује са министром задуженим за Косово и Метохију Александром Вулином.

„Очекујем да ћу до краја кампање моћи да идем и на север и на југ Косова и Метохије са министром Александром Вулином и са ким год желим“, рекао је први потпредседник владе.

Комунизам изгледа да никада одлазио у заборав из „црвеног“ Лепосавића или како су га неки називали „Мали Кумровец“, већ је само негде тињао и чекао свој моменат. Осетивши погодну климу, деца некада истакнутих комуниста, поново користе исте методе у додворавању онима који су на власти. Сетиће се стари Лепосавци како су се комунисти у Лепосавићу додворавали Бакалију, па изворе у општини Лепосавић називали „Бакалијевом чесмом“ или у лову, уместо уморних керова, лајали и терали дивљач неком „високом госту“ на нишан. Историја се ипак понавља.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП