Привремена скупштина КиМ позива на бојкот избора

slavnko stevanovic

БЕОГРАД – Представници привремене скупштине АП Косова и Метохије поновили су данас позив Србима да не излазе на локалне изборе 3. новембра и одбацили приговоре да тиме поступају против интереса Србије.

„Нама се приписује да смо против наше државе, да смо малтене њени непријатељи, да се са њом инатимо а заправо ми смо стуб одбране наше државе“, рекао је председник привремене скупштине Славко Стевановић на конференцији за новинаре у Београду и додао да позив на бојкот избора није против државе.

Он је поновио да је локалне изборе расписала непризната држава Косово и да су они „противуставни и противзаконити“, као и да „гурају српски народ у Велику Албанију“.
Стевановић је, на питање о позиву патријарха Иринеја да се изађе на изборе, навео да му је упутио писмо желећи да му „патријарх каже шта је тачно рекао“ али да одговора још нема, додајући да он не жели да се заоштрава однос са Српском православном црквом.

Члан правно-политичког савета привремене скупштине Душан Челић рекао је да је добио коверту са „обрасцем такозване Републике Косово“ у којем му се поручује да има право жалбе јер није прихваћена његова пријава за гласање, иако, како наводи, такав захтев није ни подносио.
„Постављам питање ко је мимо мог знања попунио образац са мојим личним подацима“, рекао је Челић, који има статус расељеног лица, и напоменуо да очекује да реагују омбудсман и повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личностима.

ТАНЈУГ