„ЧУДНИ НЕКИ ТЕРОРИСТИ“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

С А О П Ш Т Е Њ Е

,,ЧУДНИ НЕКИ ТЕРОРИСТИ“

ПО ДСС за Косово и Метохију најоштрије осуђује напад на стан Нинослава Ђерића, председника ОО СПС у Косовској Митровици и кандидата за делегата општине Косовска Митровица на локалним изборима у режији самопроглашене Републике Косово.

ПО ДСС очекује да што хитније пронађу и примерено казне извршиоци терористичких аката за све три предходне експлозије извршене у северном делу Косовске Митровице.

Демократска странка Србије посебно цени мишљење Небојше Марића да иза покушаја убиства на њега не стоје они који су против избора него пре свега неки из званичне власти у Београду. То је можда и био разлог да нико из Канцеларије за Косово и Метохију није у болници посетио повређеног Марића. Да подсетимо: Небојша Марић је јавно повукао своју кандидатуру за делегата са листе Самосталне либералне странке, и позвао остале да исто учине, после чега су кренуле претње које су се завршиле експлозијом.

Задњих дана у Косовској Митровици се дешавају чудне ствари. Банери које је поставио штаб за бојкот избора Привремене Скупштине Аутономне покрајине Косова и Метохије, секу на висини од 7 метара, припадници цивилне заштите са капуљачама на глави, а који су под непосредном контролом Канцеларије за Косово и Метохију. Мали је корак од стављања капуљача на главу да би се секли банери до бацања бомби. Необично је да се сви ови терористички акти дешавају пред очима камера за које је Канцеларија за Косово и Метохију потрошила 1.000.000 еура, пара  пореских обвезника Републике Србије, нормално без тендера.

Задњих дана је вишеструко повећан број припадника обавештајне службе Србије на северу Косова и Метохије, па је необично да се експлозије дешавају поред њиховог присуства, а да они незнају виновнике терористичких аката.

Покрајински одбор Демократске странке Србије пита: Зашто је стала истрага поводом убиства литванског полицајца Еулекса? За које је највише државно руководство Србије оптужило Србе са севера Косова и Метохије, а председник СПО Вук Драшковић оптужио као извршиоце оне који су за бојкот избора, без иједног доказа.

ПО ДСС за Косово и Метохију позива све Србе , пре свега на северу Косова и Метохије, да остану мирни, хладнокрвни, да не наседају на провокације, да остају истрајни у убеђењу да је бојкот избора једини ,,спас за све нас“, јер на тај начин чувамо државу Србију на територији Косова и Метохије.

 

20.10.2013.године                                                              Председник ПО ДСС за Косово и Метохију

У Косовској Митровици                                                                     Мр. Ненад Којић