Дрецун демагог на штету Срба са КиМ

drecun_milovan_izdajnik

БЕОГРАД – Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је да данашња посета премијера Ивице Дачића Косову и Метохији представља снажну поруку да је Србија била и да ће наставити да буде уз српски народ у покрајини, као и да ће охрабрити представнике српског народа да што масовније изађу на локалне изборе 3. новембра.

“Председник Владе Србије сигурно није отишао на Космет само да се помоли. То је једна снажна порука да је држава Србија била, јесте и да ће у наредном периоду увек бити са својим народом на Косову и Метохији”, рекао је Дрецун, гостујући у Дневнику РТС-а.

“Ова порука теба да има пресудан значај и утицај на резултат. Надам се да ће Срби схватити значај и што масовније изаћи на изборе”, поручио је Дрецун.

Он је указао и да Београд има одговорну улогу у свему томе и треба да охрабри Србе да изађу што масовније на изборе.
“Са српском листом морамо да постигнемо добар резултат будући да нам се може десити да због евентуалног бојкота, приликом конституисања, власт могу да преузму оне странке, да ли српске или албанске којима није интерес да се формира заједница српских општина”, рекао је Дрецун.

Он је рекао да је најкритичнија ситуација у Зубином Потоку, где се очекује најмања излазност.
“Ако се не формира заједница српских општина, имаћемо велики проблем, јер нећемо имати институционални оквир преко кога ће Србија моћи да се бори за опстанак и перспективу српског народа”, рекао је Дрецун.

Он је оценио да је масовна излазност Срба на изборе важна и зато што, како је рекао, “Приштина припрема нека мешетарења” и додао да је најновија манипулација Приштине – бирачки списак, односно да се ниоткуда појавило 600.000 Албанаца.

Дрецун је објаснио да је на бирачком списку 1.779.357 особа и да је то за 11, 72 одсто више у односу на прошле изборе и попис из 2011. године који је урађен на Косову. Према том попису, на Косову живи 1.739.825 људи, од чега је око пола милиона деце.
“Испада да има више бирача, него становништва, одакле се појавило тих 600.000 људи”, упитао је Дрецун.

На питање има ли простора да се те неправилности отклоне, Дрецун је рекао да ће се о томе разговарати наредних дана, али да “није сигуран да може да се отклони, ова очигледно добро смишљења манипулација Приштине”.
“Прави одговор на то може да буде једино масован излазак Срба на изборе. Што масовнији излазак Срба – то ће бити мање простора за манипулацију, јер Приштина онда неће моћи толико гласова више да прикаже да су добиле албанске листе”, казао је Дрецун.

Он је рекао и да нема дилеме да су инциденти попут убиства припадника Еулекса, и ескплозија која се догодила ноћас дестабилизовали ситуацију и застрашили српски народ, као и да није искључено да се могу очекивати још неки инциденти.
“Забрињава ме ситуација која би могла да се деси на сам дан избора, јер ако буде инцидента, на многим местима могу да буду поништени избори”, упозорио је Дрецун.

Председник Владе Републике Србије Ивица Дачић боравиће данас на Косову и Метохији, саопштила је раније владина канцеларија за сарадњу с медијима. Најављено је да ће Дачић посетити манастир Грачаницу у 13 сати.

ТАНЈУГ