Избори на КиМ немају никакве везе са државом Србијом

aleksandar-popovic1

Крагујевац — Потпредседник ДСС Александар Поповић изјавио „да избори на КиМ нису по Уставу Србије, већ да су избори по уставу и законима такозване лажне државе Косово“.

„То нису избори који имају било какве везе са државом Србијом, то су избори у којима се бирају људи за неке општине који ће по законима лажне државе Косово, на српској територији функционисати“, рекао је Поповић.

На трибини Одобора за одбрану Косова и Метохије Демократске странке Србије, одржаној у Крагујевцу, Поповић је подсетио да држава Србија не признаје Косово и оценио да на те изборе нико, ко признаје државу Србију, не треба да изађе.

„Демократска странка Србије је у мају поднела више захтева Уставном суду за оцену Бриселског споразума, пошто сматрамо да је неуставан, али о том државном и суштинском националном питању још се није изјаснио Уставни суд који је био веома брз када се ради о случају господина Мишковића“, казао је Поповић.

Поповић је рекао да нису Косово и Метохија једино питање чије је решавање, због притисака Европске уније, штетно за Србију, и додао да су претходна два дана грађани могли да чују да се од Србије захтева да Хрватској остави положај повлашћеног извозника цигарета, као и да дозволи промет генетски модификованих производа.

„Још нисмо почели преговоре са ЕУ, видимо са каквим се захтевима Србија сучељава и због тога је време за једну разложну и разумну промену става“, рекао је Поповић и оценио да Србија треба да буде војно и политички неутрална, да треба да сарађује економски са свима који са Србијом желе да сарађују.

На трибини су говорили и професори Часлав Копривица и Мирјана Васовић.

Танјуг