Ексклузивно – интервју Биљане Ђоровић са директором Дома културе који је (по директиви) забранио одржавање антиизборне трибине у Дому културе у Лепосавићу (аудио)

tribina u leposavicu

У Лепосавићу, упркос забрани, одржана трибина „Не – шиптарским изборима“

петак, 18. октобар 2013.
НСПМ, СРБски ФБРепортер
Aудио запис: Биљана Ђоровић

Ексклузивно – интервју Биљане Ђоровић са директором Дома културе који је (по директиви) забранио одржавање антиизборне трибине у Дому културе у Лепосавићу (аудио)

ФБР КОМЕНТАР: Забрана простора за одржавање скупа НЕ ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА говори о много тога. Никако се не може говорити о демократији и слободном говору већ о злоупотреби идеје демократије, јер је у пракси идеја демократије таква какву су прописале партије у сврху заштите садашње србске власти. У свим уређеним државама, где постоји дугогодишња пракса демократије, сасвим би сигурно осудили овај чин забране који је политичке природе. Политичко тело доноси одлуку да забрани скуп, а да ли политика има право да забрани скупове информативног типа за становништво у погледу једне одлуке која је веома важна за опстанак и живот уопште на једној територији? Овде није била реч о састајању било каквих политичких странака већ појединаца који су веома компетентни да дају своју процену онога што је у току. Ово је, по речима директора установе културе која је отказала гостопримство за одржавање скупа, генерална одлука политичког руководства општине Лепосавић, а не његова, јер је лично изнео своје неслагање за било какву забрану скупова… Али то га никако није спречило да политичку директиву спроведе у пракси…

***

(ускоро – видео запис са трибине)

У Лепосавићу је синоћ у организацији Одбора за бојкот косовских избора Привремене Скупштине АП Косова и Метохије организована трибина под називом: „Не – шиптарским изборима“. Трибини су присуствовали угледни гости: Владислав Јовановић – некадашњи министар иностраних послова, академик Јован Деретић, бивши судија Уставног суда – Славка Којић, Биљана Ђоровић -новинар, лидер покрета Двери – Бошко Обрадовић, и други гости. Госте је поздравио председник Скупштине АП Косово и Метохија, господин Славко Стевановић.

У уводном говору, Стевановић је подвукао решеност српског народа да нипошто не укаља стопе светога Саве, тиме што ће изласком на изборе које је расписала председница тзв. Републике Косова Јахјага признати нелегалну државу Косово на територији легалне држеве Србије. Подсетио је да је сваки корак који су актуелне власти предузимале последњих година ишао само у том правцу јачања те нелегалне творевине.

Владислав Јовановић је истакао да је Србија сасвим погрешно ушла у процес преговарања. Уместо да је послушала пријатеље, и сачекала јачу преговарачку позицију, Србија је кренула у процес преговарања са три стране које јој нису наклоњене, већ које напротив промовишу и лобирају за независно Косово. Сасвим је било јасно, истакао је Јовановић, да се у таквој констелацији међународних односа Србија морала из Брисела вратити са „белом заставом“.

Славка Којић је нагласила да је Уставни суд својим непоступањем довео земљу у овако тешку ситуацију када власт покушава свим силама да наметне противзаконито одржавање избора.

Биљана Ђоровић је истакла да је неопходан заједнички отпор освешћених људи како бисмо се супротставили геноцидним циљевима глобалиста који на све начине (путем медија, отрова из хране и ваздуха ко и преко својих закона) покушавају да људе претворе у робове новог светског поретка.
Насиље над истином почело је прогоном честитог Владике Артемија да бисмо дочекали да данас Патријарх српски позива Србе да изађу на шиптарске изборе. Одбрана Косова и Метохије данас представља задатак од највећег значаја.

Окупљенима су се обратио и Бошко Обрадовић, члан старешинства Двери, који је позвао Србе са Косова и Метохије да издрже све притиске и истрају у својој борби. Говорио је о издаји актуелне српске власти која ни један од циљева које спроводи није кандидовала на претходним изборима.

Присутнима се обратио и академик Јован Деретић, др Драгиша Миловић, Златибор Ђорђевић председник покрета Стара Србија као и други угледни појединци са Косова и Метохије у заједничком ставу да ни по коју цену не треба изаћи на шиптарске изборе.

На трибини је од стране свих учесника подвучено, да неизласком на шиптарске изборе, Срби на северу Косова задржавају право да се боре и изборе за свој статус, док у противном изласком на шиптарске изборе заувек се одричу свог права на самоопредељење.

Куриозитет ове трибине је тај што је три сата пре почетка, председник привременог органа општине Лепосавић, Драган ЈАблановић, забранио одржавање трибине у просторијама дома културе „Сава Дечанац“ у Лепосавићу. Писмо о забрани прочитано је окупљенима на самом почетку трибине. Стога је трибина одржана испред Дома културе, по киши и прилично хладном времену.

Штавише, окупљени грађани, њих око 200, су обавештени да је истоветна трибина заказана за данас у Шапцу, али су организатори такође обавештени да не могу одржати трибину у Дому културе у Шапцу, због, како се наводи – реновирања.