Гудељевић: Еулекс не одлучује о посетама српских званичника Косову. Вулин: Еулекс ми није забранио посету. Неко лаже? (ВИДЕО)

KOSMET MIHAJLOVI? VULIN

Приштина – Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић рекла је данас да та мисија није укључена у процес одлучивања о посетама српских званичника Косову.

Захтев (за улазак српских званичника) иде преко Специјалног представника ЕУ у Београду Специјалном представнику ЕУ у Приштини који га прослеђује Влади Косова и одговор се враћа истим путем. Еулекс није део тог ланца – рекла је Ирина Гудељевић агенцији Бета.

Министар у Влади Србије задужен за Косово и Метохију Александар Вулин обишао је данас неколико локација на северу Косова, иако приштинске власти тврде да му нису одобриле улазак, јер је током претходне посете учествовао на политичком скупу Грађанске иницијативе Српска коју на локалним изборима 3. новембра подржава Влада Србије.

Вулин је у Звечану казао да од Еулекса није добио забрану уласка, а да с приштинским властима „нема комуникацију“, као и да Приштина жели да посвађа косовске Србе.

Вулин каже другачије. Погледајте

 

Бета / Танјуг