СРБИ ИЗ ХРВАТСКЕ – „КОЛАТЕРАЛНА ШТЕТА“

oluja 1

БАЊАЛУКА, 17. ОКТОБРА /СРНА/ – Срби из Хрватске у свему су „колатерална штета“, јер званични Београд не чини довољно да заштити њихова права, док је Загреб попустљив према хрватским екстремистима, сматра предсједник Удружења избјеглих Срба из Крајине и Хрватске Петар Џодан.
„Званичне политике Загреба и Београда углавном гледају своје интересе, док само реда ради помену избјегле Србе из Хрватске“, рекао је Џодан Срни, коментаришући посјету хрватског предсједника Иве Јосиповића Београду и јучерашњи састанак са предсједником Србије Томиславом Николићем.

Џодан је истакао да су Срби у Хрватској принуђени да се прилагођавају и живе у условима који им се постављају или да једноставно оду, али се поставља питање гдје.

Он је оцијенио да могуће повлачење тужби Загреба и Београда за геноцид, показује да и једни и други настоје да забораве ратне и поратне догађаје и размјере ратних злочина, као и материјалне пљачке и штете почињене Србима у Хрватској.

„Бојим се да ће Загреб и Београд превазићи овај проблем на штету Срба избјеглих из Хрватске“, закључио је Џодан.

Хрватски предсједник Иво Јосиповић боравио је јуче у посјети Београду и том приликом разговарао са највишим званичницима Републике Србије , те са делегацијом избјеглих и прогнаних Срба из Хрватске.

СРНА