Опет покушај преваре Срба у садејству са Тачијевим Србима и Теодосијем?

SRBIJA KOSOVSKA MITROVICA VULIN PALJENJE BADNJAKA

ЗУБИН ПОТОК- Министарка енергетике развоја и животне средине Зорана Михајловић и Министар без портфеља задужен за Косово Александар Вулин започели су посету Косову и Метохији обиласком хидроелектране Газиводе.

Они хидроелектрану обилазе заједно са директором ЈП „Ибар“ у Зубином Потоку Предрагом Божовићем.

Потом ће, како је најављено, уследити посета трафостаници Валач, за коју је бриселским споразумом предвиђено да се уради реконекција далековода од 110 киловолти, што ће допринети већој стабилности снабдевања електричном енергијом општина на северу КиМ.

У Валачу ће министри разговарати са директором Погона преноса Обилић (ТС Валач), који је у саставу Електромреже Србије, као и са представницима локалне самоуправе и кандидатом за градоначелника Зубиног Потока Стеваном Вуловићем.

На северу Косова, Михајловић ће обићи и Рударско-топионичарски басен „Трепча“ у Косовској Митровици, где ће разговарати са генералним дирекором Јованом Димкићем, кандидатом за градоначелника Лепосавића Драганом Јаблановићем и запосленима у „Трепчи“.

Министри Михајловић и Вулин упутиће се затим у Грачаницу, где ће обићи истоимени манастир у присуству епископа рашко – призренског Теодосија.

У Грачаници је предвиђен сусрет и са начелником Косовског округа Владетом Костићем, кандидатом за градоначелника Грачанице Бранимиром Стојановићем, као и са запосленима у зависним предузећима ЕПС-а на КиМ.

Планирано је, такође, да се током посете Грачаници уручи и хуманитарна помоћ – шпорети „смедеревци: и прехрамбене
намирнице, коју је обезбедило више донатора, а намењени су социјално угроженим породицама на централном Косову.

Министри ће посету завршити у Прековцу, селу у општини Ново Брдо, где ће се састати са начелником Косовско-поморавског
округа Срђаном Митровићем, представницима локалне самоуправе, директором центра за социјални рад и носиоцима листа и кандидатима за одборнике на предстојећим локалним изборима.

ТАНЈУГ