„Србин“ пред Јахјагом положио заклетву?

Atifete-Jahjaga

Приштина – Такозвана председница Косова Атифете Јахјага именовала је данас Ненада Рикала из Самосталне либералне странке Косова за члана „Централне изборне комисије“.

Како је саопштено из нелегалног кабинета председнице,  Јахјага је такву одлуку донела на основу уставних овлашћења и захтева који је њеном кабинету предао председник СЛС 14. октобра.

Рикало је данас пред такозваном председницом Јахјагом положио заклетву.

Рикало је изјавио да ће спречити све могуће покушаје манипулација и прекрајања резултата избора.

„Моја лична мисија је, док год будем у ЦИК-у, да сви подједнако имају исте услове у изборном процесу, као и да се доследно поштују закони и изборна правила“, рекао је Рикало Танјугу.

„Наравно да ћу спречити све могуће покушаје манипулација и прекрајања резултата избора. Фер и демократски избори су основ за изградњу друштва у којем постоји поверење међу људима“, рекао је он.

Рикало је на месту члана „ЦИК-а“ из редова српске заједнице заменио Горана Здравковића, члана Самосталне либералне странке, који је оставку у „ЦИК-у“ поднео 14. октобра.

Јахјага је због празника Бајрама за један дан одложила именовање Рикала као пуноправног цлана „ЦИК-а“ испред српске заједнице на Косову.

Бета