Протест испред председништва Србије поводом доласка Јосиповића (ВИДЕО)

Protest ispred predsednistva

Поводом доласка хрватског председника Ива Јосиповића у Србију, српски сабор Заветници је организовао протест испред председништва Србије, како би уручили протестно писмо председнику Србије, председнику Скупштине Србије и Влади Србије. У свом писму, српски сабор Заветници је навео да су изјаве председника Николића да ће прекопати сваки центиметар српске земље, како би пронашао некакве хрватске масовне гробнице, срамне и да ће, ако буде „копао“, пронаћи само српске жртве. Заветници у писму опомињу на статус Срба у Хрватској, који је испод статуса националне мањине, опомињу  на срамно заказивање ванредне седнице Скупштине Србије на којој треба да се обрати Иво Јосиповић, опомињу на притиске које власт врши на српски народ на КиМ да изађе на сепаратичке изборе, опомињу на српске осведочене непријатеље који седе као саветници у Влади Србије и на много тога другог.

Погледајте прилог са јучерашњег протеста

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“

СРПСКИ САБОР ЗАВЕТНИЦИ

Београд, ул. Римска бр. 4

НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

 

ПРЕДМЕТ: ЗАХТЕВИ ВРШИОЦИМА ВЛАСТИ У СРПСКОЈ ДРЖАВИ ВЕЗАНО ЗА ОНОСЕ СА ГЕНОЦИДНОМ ТВОРЕВИНОМ ТЗВ. РЕПУБЛИКОМ ХРВАТСКОМ

 

  1. Прекидање свих облика сарадње док се не успостави заштита и уживање припадајућих права, свим припадницима српског народа, како оног који живи на окупираној територији, тако и протераних.
  2. Покретање свих расположивих средстава којима ће се заштитити српско становништво на окупираним територијама под контролом тзв. Републике Хрватске. Организовање тела које ће представљати српски народ на окупираним територијама под покровитељством српске државе, ради отпочињања преговора о решавању статуса српског народа на окупираним територијама.
  3. Покретање кривичних поступака против свих одговорних за кривична дела ратних злочина извршена у геноцидним операцијама „Бљесак“ и „Олуја“, али и за време целокупног трајања сукоба на окупираним територијама под конторлом тзв. Републике Хрватске. С обзиром да је Хашки трибунал, који се евидентно доказао као политички суд, формиран да оправда све злочине над Србима током деведестих година, ослободио сваке кривице злочинце који су протерали 600.000 Срба и убили 7000, као и да је оне који су спроводили злочиначке операције, Анте Готовину, Младена Маркача и Иван Чермака, ослободио сваке одговорности.
  4. Започињање правних поступака у којима би се утврдила одговорност тзв. Републике Хрватске за кривична дела ратних злочина, као и обавеза накнаде материјалне и нематеријалне штете жртвама и њиховим наследницима. Наведено, јер постоји неспоран правни континуитет државних ентитета тзв. Републике Хрватске и тзв. НДХ. Захтевамо од Народне Скупштине да хитно усвоји резолуцију о геноциду над српским народом у Јасеновцу, Јадовну и осталим усташким логорима.
  5. Покретање свеобухватне истраге надлежних органа, пре свега Јавног тужилаштва, Пореске управе, Комисије за заштиту конкуренције, СБПОК-а, и БИА, у циљу заштите грађана РС и учесника на српском тржишту, као и самог српског тржишта. Наведено подразумева координисано деловање свих побројаних органа у циљу откривања и гоњења свих одговорних учесника у вршењу кривичних дела, а која су усмерена на подривање тржишта српске државе. Постоје озбиљне индиције да тзв. Република Хрватска, преко својих обавештајних структура и заврбоване агентуре домаћих издајника организовано и систематски преузима учесника на српском тржишту и истовремено урушава конкурентске привредне субјекте, а све у циљу слабљења привредне моћи српске државе. У наведеним активностима стичу се битна обележја бројних кривичних дела, али и других деликата против пореских прописа, права заштите конкуренције и привредног криминала. Све наведено се не исцрпљује у области кривичних дела којима се подрива тржиште, већ подразумева и бројне облике класичних криминалних активности, као и кривична дела против безбедности државе и уставног уређења. Следствено томе захтевамо да се осумњиченом Иви Јосиповићу уручи позив за саслушање пред надлежним институцијама српске државе, ради давања исказа и откривања саучесника и помагача везано за претходне наводе.

 

Београд, 16.10.2013. године

Српски сабор Заветници