„Озбиљан државник“ у Бриселу кокетирао са Вљором?

dacic citaku

Коментар уредништва: Профил људи који су издали и предали Косово и Метохију теористима, јасно се види из овог чланка. У тренуцима крварења Срба са КиМ и покушаја одбране и КиМ и Устава Србије, премијер Дачић у Бриселу кокетира са још једним представником терористичке УЧК, Вљором Читаку. Да подсетимо да се Вљора Читаку представљала као портпарол терориста из УЧК на КиМ, за време и пре бомбардовања Србије. Дакле, све то господину Дачићу није битно, битно је да је он показао своју „мушкост“ и раскошни таленат у опхођењу са особама супротног пола, па била то Вљора, Едита, Атифете, Кети или Маја.  Свеједно је…

Ивици Дачићу Приштина је забранила улазак на Косово због комплимената њиховој службеници Вљори Читаку?

Да није увек све чиста политика сведочи и епизода која се одиграла током једног од недавних састанака у Бриселу, а који су приштинске власти схватиле као увреду. Наиме, ткзв. министарка за евроинтеграције косовске владе Вљора Читаку замерила је српском премијеру што ју је назвао лепотицом.

Како би се односи током преговора између две делегације релаксирали, српски премијер често је правио шале или „пецкао“ некога од чланова приштинске делегације. Када се у преговоре укључила и министарка Читаку, Дачић није одолео а да не прокоментарише њену „лепоту“.

„У први мах, Читаку нису сметали комплименти српског прмеијера, који су, морам да кажем, били коректни и на месту“, наводи саговорник. Он каже да је причу „подгрејао“ Јониз Муслију, коме је замсетало једно што се Дачић на једном од састанака обратио речима „А где је ваша лепотица“, мислећи на „косовску министарку“.

„Нико од нас у томе није видео ништа лоше, али је Јониз Муслију, који је био на том састанку, побеснео. Буквално се острвио на Дачића речима: „Ко си ти?“Шта си ти? Министар унутрашњих послова и премијер или донжуан? На Косову има доста Албанаца донжуана , не требаш јој ти“. То је била веома непријатна епизода, а господин Дачић је преко тих његовох речи прешао са смешком.

Муслију је чак телефонирао Читаку и Тачију.

„Шта им је тачно рекао , не знам, али госпођа Читаку од тада избегава сусрете са српским премијером. Није ме изненадила ни забрана Дачићу да посети Косово, која је уследила из Приштине, а лично знам да је на њој инсистирала управо Вљора Читаку, прича саговорник.

Да је Читаку лично умешала прсте у забрану Дачићу да посети Косово може се наслутити и из њеног твита. Само неколико сати пошто је званично уследила забграна, она се на Твитеру огласила поруком:

„Дошло је до забране. Нема забране за долазак српских званичника на Косово. Само смо рекли НЕ Дачићу.То је све„, написала је она.

Такозвану министарку Читаку памтимо и због ранијег препуцавања на Твитеру са Вуком Јеремићем, када је она писала на енглеском, а он на српском. Варнице су избиле када је Јеремић ставио смајли, на шта је одговорила:

Па наравно, типични балкански мачо, одмах напада по родној основи.

Извор: Наше новине