,,Државни тероризам“

drzavni terorizam

ПОКРАЈИНСКИ  ОДБОР ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

                                               С А О П Ш Т Е Њ Е

 

Терористички акт који је извршен на супружнике Небојшу Марића и Милицу Савић, иначе члана ДСС, у њиховом стану у Косовској Митровици, представља најопаснији вид тзв.предизборне кампање за локалне изборе на Косову и Метохији које је расписала Атифете Јахјага. Чуди слаба заинтересованост медија у Србији, можда и због тога што је Небојша марић изјавио да иза овог покушаја убиства стоје оне снаге које су за излазак Срба на изборе а пре свега званични Београд.

Небојша Марић је био на листи Самосталне либералне странке за локалне изборе па је одустао од кандидатуре за одборника и позвао Србе да не изађу на локалне изборе јер то значи признање независног Косова. Од тог момента почињу претње упућене Небојши Марићу које се нажалост завршавају једном страшном експлозијом, где је њега и његову супругу само пука случајност сачувала смртног исхода.

Експлозија је била толико јака да је оштетила више од десетак станова,суседни хотел ,,ББ“,један аутомобил и друге пословне објекте. Није нимало необично што господин Марић предпоставља да је сигнал за овај терористички чин стигао из Београда, јер они који су на онако безобзиран начин без иједног доказа, после само пола сата оптужили Србе са севера Косова и Метохије за убиство литванског полицајца, спремни су свашта да ураде.

ПО ДСС очекује да се што хитније открије извршиоц овог гнусног терористичког чина, мада се већ унапред зна да ће истрага тапкати у месту као што се дешава и са истрагом око убиства литванског полицајца па и многих других.

Све ово па ни овако страшне експлозије без обзира од кога стижу неће натерати Србе да изађу на локалне изборе у режији сепаратистичке власти из Приштине а које Београд свим дозвољеним и недозвољеним средствима подржава.

 

 

15.10.2013.год.                            Председник ПО ДСС за Косово и Метохију

У Косовској Митровици                                      Мр. Ненад Којић