Званичан став СПЦ да Срби на КиМ изађу на шиптарске изборе, а Срби као да у то не верују?

vulin lazov i izdajnik

Министар Владе Србије задужен за Косово и Метохију Александар Вулин посетиће данас Свету гору заједно са кандидатима са листе грађанске иницијативе „Српска“, уочи шиптарских избора на Косову, 3. новембра. Хиландарско братство даће благослов министру и кандидатима за градоначелнике општина са листе „Српска“, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Шиптарски избори у покрајини ће се одржати 3. новембра, а после тих избора српска заједница ће формирати Заједницу српских општина (ЗСО), нову интситуцију Владе Србије на Косову и Метохији.

Министар ће се након посете Хиландару и Светој гори вратити на Косово и Метохију, где ће сутра обићи Пећку патријаршију и Гораждевац.

Да подсетимо да је узурпаторска управа епархије рашко-призренске објавила на свом сајту саопштење у коме позива Србе да изађу на шиптарске изборе и да је то саопштење објављено и на званичном сајту СПЦ. Привремена скупштина АП КиМ је патријарху упутила писмо у коме га пита да се изјасни о томе да ли црква заступа тај став који је на њиховим сајтовима званично објављен или не? Сламка за коју Срби са КиМ покушавају да се ухвате итекако је трула и итекако подржава излазак Срба на сепаратистичке изборе. И ова посета Вулина са Србима који су на листи за шиптарске изборе Хиландару, потврђује подршку СПЦ шиптарским изборима

БЛИЦ / СРБИ НА ОКУП