Зашто Андрију Мандића ,,одједном“ не интересује Косово?

Srpska-lista

Саопштење

Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић током интервјуа Телевизији Црне Горе практично је признао лажну државу Косово. Такав политички став, по принципу наводног немијешања и ,,пилатовског“ прања руку, је, наравно, легитиман, али Српска листа мора, због црногорске јавности, да подсјети да је Мандић, тачно прије пет година, на данашњи дан, запријетио суицидом уколико Влада Црне Горе не повуче одлуку о признају Косова. Било је то у вријеме када је Мандић, као свјежи мирнодопски четнички војвода, тражио трајни прекид дипломатских односа Подгорице и Београда, како не би извршио самоубиство изгладњивањем.

Данас се Мандић радује ,,бољим односима Србије и Црне Горе него прије годину дана“, иако владе у Београду и Подгорици са Приштином разговарају као са равноправним регионалним и ,,државним“ партнером!

Нејасно је и зашто Мандић, како каже, није разговарао са Александром Вучићем о Косову и зашто ,,неће да улази у унутрашње ствари Србије“. Полувојвода је, уочи коалиције са Медојевићем, тврдио да је Србија његова матична држава, а посједује и њен пасош још од времена када је званично тражио да Срби из Црне Горе гласају и на изборима у Србији. Тиме би, ваљда, директно одлучивали и о судбини Косова.

Злонамјерни са правом могу да помисле да је Мандићев политички пројекат, колико и, вјероватно невољно, али ипак суштинско признање лажне државе Косово, у ништа мањој мјери и заокруживање Рашке регионалне области у тзв. Санџак у режији Мандићевог старијег политичког брата Небојше Медојевића и противника државног интегритета Србије и Републике Српске муфтије Муамера Зукорлића.

Како год, Српска листа, као демократска политичка организација, увијек ће инсистирати на поштовању људског права Небојше Медојевића и Андрије Мандића да јавно испољавају своје ставове и залажу се за дезинтеграционе процесе на простору Србије или Црне Горе, али ћемо њихове мотиве увијек називати правим именом. Дио Метохије и Старе Србије данас су тзв. Косово, Војводина је опет аутономија са сепаратистичким аспирацијама дијела политичких елита, док Рашка постаје Санџак уз подршку муфтије Зукорлића, получетничког војводе Мандића и Небојше Медојевића који је и сам поријеклом из Рашке области.Илити Санџака, како је он назива.

Српска листа