Љубав гејева уместо обавезне лектире

ljubav-gejeva

Оштре реакције ДСС због истицања теме хомосексуалности у уџбеницима у Војводини: Тај уџбеник на јасан начин пропагира хомосексуалност као опредељење

Ако деца у средњим школама уче о сексуалном васпитању, шта им рећи о хомосексуалности? Какав став заузети? Да ли је хомосексуалност болест или данас већ нормална појава? Ова питања тресу војвођанску јавност, јер се у уџбенику о сексуалном образовању, које се од септембра на основу иницијативе Покрајинског секретаријата за спорт и омладину користи у десет школа у Војводини, помиње хомосексуализам као „нормална и позитивна варијација људске сексуалности“.

Због слике двојице дечака како се држе за руке и описа хомосексуализма као нормалне појаве, покрајински одбор ДСС затражио је оставку покрајинске секретарке Маринике Чобану.

– Тај уџбеник на јасан начин пропагира хомосексуалност као опредељење – рекао је портпарол покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов. – Књига служи за индоктринацију деце.

Највише се противе реченици да је хомосексуалност била болест, а да је данас то нормално понашање, и да је настао у периоду кад су се ловци враћали из лова „па су се заједно веселили“.

Секретарка Чобану препоручује свима да прво пажљиво прочитају уџбеник, додајући да је иступ ДСС политички став:

– Нисмо добили ниједан негативан коментар стручних људи, лекара, уролога, епидемиолога, психолога.

НОВОСТИ