Вулин данас у Звечану. Да ли и општина Звечан данас „пада“?

aleksandar-vulin-u-crnom

ЗВЕЧАН – Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин обићиће данас општину Звечан, на северу Косова и Метохије.

Посету Звечану Вулин ће започети обиласком робне куће „Метал“, чији је власник угледни бизнисмен Синиша Недељковић.
Након тога, Вулин ће обићи пут ка звечанском гробљу и Трг Краља Петра Првог Карађорђевића, који су реконструисани средствима Канцеларије за Косово и Метохију.

Предвиђено је да Вулин обиђе две стамбене зграде у изградњи, које се налазе у центру Звечана, изнад Трга Краља Петра Првог Карађорђевића.

Изградњу зграда финансира Влада Србије, преко Канцеларије за Косово и Метохију, у сарадњи са општином Звечан и Универзитетом у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Посету Звечану Вулин ће завршити састанком са члановима Привременог органа општини Звечан, а састанак ће бити одржан у згради општине Звечан, саопштила је Канцеларије за Косово и Метохију.

Да ли се овом најавом, да ће састанак са члановима привременог већа бити одржан у згради општине Звечан, жели показати да је и општина Звечан, која је до сада одолевала притисцима, одлучила да преда власт, мимо Устава Србије, члановима постављеног, а не народом изабраног, привременог већа у овој општини? Према нашим сазнањима, Влада Србије је осталим општинама на северу КиМ пребацила новац за плате запосленима, док општини Звечан није, што је довело до притиска радника општине на руководство. Да ли је руководство општине Звечан попустило, сазнаћемо у току дана.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП