Једина преостала ћирилична табла у Вуковару „провоцира“ Хрвате

HRVATSKA VUKOVAR SKIDANJE PLO?E

ВУКОВАР – Неколико десетина бранитеља и грађана Вуковара током послеподнева протестовали су преко пута зграде вуковарске полицијске станице на којој се налази још једина преостала табла с двојезичним, ћириличним, натписом у Вуковару.

Како преноси Хина, неки хрватски медији објавили су као незваничну информацију, да су шесторица полицајаца који су чували двојезичне плоче суспендовани, јер нису спречили њихово скидање, али у вуковарско-сремској полицији то вечерас нису потврдили, преноси Хина.

Двојезичне плоче су од почетка септембра биле постављене на пет државних институција у Вуковару због чега су данима протестовали незадовољни бранитељи и грађани Вуковара, а тада су у неколико наврата биле
скинуте плоче.

Група за сада непознатих особа скинула је јуче и синоћ плоче са зграда Хрватског завода за здравствено осигурање, Хрватског завода за пензионо осигурање, Државног инспектората и Центра за социјални рад.

Према речима портпарола вуковарско-сремске полиције Домагоја Џигумовића, данас је у Вуковару и Винковцима позвано неколико особа на информативне разговоре како би се утврдило ко је и у каквим
околоностима скинуо двојезичне плоче.
„Нико није приведен, ни ухапшен. Реч је о рутинском поступању полиције“, казао је Хини Џигумовић, додајући како је стање у Вуковару вечерас мирно.

ТАНЈУГ