Муфтија Зукорлић и Небојша Медојевић залажу се за успостављање прекограничне регије Санџак

medojevic-muftija

Нови Пазар — Муфтија Зукорлић и Небојша Медојевић заузели су се за успостављање прекограничне регије Санџак, која би биила од интереса за општу стабилност и сигурност.

Главни муфтија Исламске заједнице (ИЗ) у Србији Муамер Зукорлић и један од лидера Демократског фронта у Црној Гори Небојша Медојевић састали су се данас у Новом Пазару.

„Саговорници су закључили да је успостављање прекограничне регије Санџак од интереса за општу стабилност и сигурност, као и да ће у том циљу успоставити разноврсне модалитете сарадње. Степен аутономности ове регије биће утврђен дијалогом и равномерно ће третирати права свих грађана, ма којој нацији или вери припадали“, саопштио је Мешихат ИЗ након састанка Зукорлића и Медојевића.

У саопштењу се додаје да су муфтија Зукорлић и Медојевић констатовали да успостављање те регије неће бити на штету суверенитета Црне Горе и Србије.

Они су на састанку у Новом Пазару оценили и да црногорски и бошњачки политичари не доприносе унапређењу права Бошњака.

„Они су закључили да су спрега криминала, политике и обавештајних служби највећа опасност за стабилност и да оне представљају препреку развоју и остваривању појединачних и колективних права“, наводи се у саопштењу.

Бета