Дачић: Идем на Косово; Тачи: Без посета изборног карактера

dacic i taci

„То није помагање Хашиму Тачију, већ је то помоћ нашем народу, да имамо своје органе на Косову“, рекао је Дачић новинарима у Бајиној Башти, али није прецизирао датум посете.

Он је казао да је на јучерашњем састанку у Бриселу, који је одржан на захтев високе представнице ЕУ Кетрин Ештон, уз присуство злочинца Косова Хашима Тачија, договорено да „посете за време избора буду коректне“.

Локални избори на Косову заказани су за 3. новембар, а косовске власти забраниле су посету Дачићу Штрпцима прошле недеље, што је био повод за састанак у Бриселу.

Бета

Приштина – Ратни злочинац Хашим Тачи изјавио је да ткзв. Влада Косова неће дозволити посете из Београда које имају изборни карактер.

Он је навео да ће влада у Приштини озбиљно разматрати захтеве из Београда ако неки званичник буде желео да посети Косово. Премијер Ивица Дачић рекао је данас да ће ускоро посетити Косово, јер жели да пружи подршку Србима како би у што већем броју изашли на изборе.

„Наш циљ није да немамо комуникацију, наш циљ је био управо комуникација, изградња доброг суседства, значи европских односа. У случају неког захтева за посету званичника Београда Косову, Влада Косова ће најозбиљније разматрати тај захтев. Међутим, нећемо дозволити посете које имају за циљ изборни карактер. Ако желе да посете неки манастир, онда наравно да ћемо им дозволити да посете“, рекао је Тачи за агенцију Косовапресс, а преноси „Експресс“.

Тачи је у Малишеву поновио да је одлука о забрани посете званичника из Београда на Косово била самостална, додавши да о томе не може да одлучи нико други изузев „косовских институција“.

У Бриселу је синоћ на састанку код високе представнице ЕУ Кетрин Ештон са Ивицом Дачићем и злочинцем Хашимом Тачијем постигнут договор, а премијер Србије је изјавио да је договорено и да српски политичари могу да путују на КиМ пре, за време и после избора заказаних за 3. новембар.

Танјуг