Американци славе забрану „Прајда”

parada srama otkazana

Невладина организација “Светски конгрес породица” из Илиноиса, са мрежом у 42 земље, хвали се забраном “Параде поноса” у Србији. Конзервативни сајтови у САД: “Победа у Београду”

“СВЕТСКИ конгрес породица” прогласио је забрану Параде поноса у Београду за своју победу. Ништа ту не би било превише чудно да није реч о организацији са седиштем у – Сједињеним Америчким Државама.

Гласови страних невладиних организација који се чују у Србији углавном припадају либералном крилу, док су десне организације са Запада, ако су и биле присутне, углавном остајале испод радара јавности. “Светски конгрес породица” прва је конзервативна организација са Запада која је одлучила да заигра и на нашем терену. Њихови представници су, уочи неодржаног “Прајда”, боравили у Београду, где су се заједно са покретом “Двери” борили за његову забрану.

Амерички конзервативни и десничарски сајтови пренели су ових дана вест под насловом “Победа у Београду – лидери интернационалног породичног покрета помогли Дверима да ‘убеде’ власти да забране геј параду.” Цитирали су и речи Фабриса Сорлина, једног од представника “Светског конгреса породица”, који је такође учествовао у “Породичној шетњи” у Београду:

– Више од два милиона људи марширало је у Француској за природну породицу и против хомосексуалних бракова. Напад на породицу је глобални феномен и морамо му одговорити глобалним покретом.

Покрет “Светски конгрес породица” чини мрежа невладиних организација у 42 земље света, а седиште и језгро покрета је у америчкој држави Илиноис. Залажу се за забрану “геј пропаганде”, противе се абортусу и порнографији и промовишу “природну породицу”.

Владан Глишић, лидер покрета “Двери”, каже да није реч о класичном десном покрету већ о одговору на проблем који се, како каже, препознаје у читавом свету.

– Широм планете људи схватају оно што ми говоримо овде – циљ пропаганде хомосексуализма нису људска права него разарање породице – каже Глишић.

– Ми смо први политички покрет који је постао члан “Конгреса светских породица”. По угледу на њих, ми смо усвојили породичну повељу Србије чији је циљ да породична политика постане владајућа државна политика у Србији.

 

МЕЂУНАРОДНА ЕКИПА

ДЕЛЕГАЦИЈУ “Светског конгреса породица”, која се у Београду борила против Параде поноса, чинили су Дон Федерер из Америке, Алексеј Комов из Русије и Фабрис Сорлин из Француске. Сорлин је један од главних организатора великих антигеј протеста у Француској.

ОДГОВОР – 31. МАЈ 2014. Парада поноса Београд је заказала Недељу поноса 2014, која ће бити одржана од 25. до 30. маја наредне године, а протестну шетњу за 31. мај од Славије до Трга републике. У саопштењу се наводи да је трећа узастопна забрана Прајда у Београду први пут у Србији подигла ЛГБТ заједницу. До сада недовољно видљива, затворена и подељена, ЛГБТ заједница у Србији се побунила и рекла одлучно “не”, наводи се у саопштењу. “Спонтана акција која се десила 27. септембра ове године повратила је достојанство ЛГБТ заједници. Одлучили смо да вратимо понос ЛГБТ заједници, која наводи да нема више повратка у тишину”, наводи се у саопштењу.

НОВОСТИ