Албанци отимају српску земљу

zetvaМештани Чаглавице годинама се боре са узурпаторима албанске националности који им користе пољопривредно земљиште, граде на њему, преоравају путеве, а појединим власницима који поседују валидну документацију, земља се и административно отима.

Иако су се у више наврата обраћали надлежним органима, проблеми нису решени, а терор се наставља.

У протекла три дана непознате особе албанске националности у месту званом, Мирковица − брег који припада катастарској зони Чаглавица (општина Приштина), тероришу власнике пољопривредног земљишта из Чаглавице увредама, псовкама, ограђују и ору приватне парцеле. Овог пута узурпатори су се дрзнули и да преору и блокирају уцртане пољске путеве.

Месни одбор села Чаглавица је у више наврата упозоравао да се “годинама уназад, врши узурпација и отимачина пољопривредног земљишта појединим мештанима Чаглавице од непознатих лица албанске националности”.

Месни одбор села Чаглавице “захтева од надлежних органа да одмах зауставе ове незаконите радње” и упозорава да “може доћи до физичког сукоба јер је последњих дана било неколико вербалних инцидената између мештана српске националности из Чаглавице и НН лица албанске националности”.

– Мештанима Чаглавице је у више наврата прећено да више не долазе на своје парцеле јер су њихове парцеле како им је речено од стране узурпатора сада у власништву, других особа. Поједини мештани су овај случај пријавили Косовској полицији – наведено је у саопштењу МО села Чаглавице које потписује Горан Станковић.

Телеграф.рс