Вулин: Студенти који су ове године уписали факултет иду по програму Србије, следеће већ?…

aleksandar-vulin

Вулин је изјавио да ће студенти који су ове године уписали прву годину студија на факултетима у покрајини наставити да се школују по програму Министарства просвете Републике Србије.

„Оно што је за вас и ваше родитеље најважније а што ћу поновити и у Митровици јесте да ћете наставити да се школујете, завршићете своје школовање по програмима Републике Србије. На вашем индексу и на вашој диплома неће бити никаквог другог печата“, изјавио је Вулин.

Вулин је ово казао у обраћању бруцошима Високе економске школе струковних студија у Лепосавићу нагласившиу да када види толики број бруцоша онда зна да све ово што ради Влада Србије има смисла.
“Надам се да ћете ви живети у бољем времену. Данас постајете студенти а то значи да имате све мање оправдања за уобичајене глупости, од вас се очекује да будете зрелији, бољи, паметнији од нас,“ рекао је Вулин.

Министар је да самим тим што су на Косову и Метохији то говори колико поверења и наде имају, подсетивши да међу студентима има различитих националности и оних из покрајине али и из централне Србије.
На нама старијима је да вам обезбедимо могућност да та ваша нада буде остварена, да буде део живота, рекао је Вулин који је и директор Владине Канцеларије за КиМ, цеститајући бруцошима упис и пожелевши им успех.

Висока економска школа струковних студија у Лепосавићу постоји више од 60 година и једна је од првих високошколских институција на Косову и Метохији.

Вулин је након Лепосавића посетио и Косовску Митровицу где је студентима прве године Медицинског факултета такође уручио индексе.

ТАНЈУГ