Могућа забрана уласка Вулину на КиМ због ширења мржње и лажи

vulin 11

ПРИШТИНА – Такозвани председник комисије за унутрашње послове у нелегалној скупштини Косова Ахмет Исуфи рекао је да ће та комисија разматрати посете и изјаве министра без портфеља у влади Србије Александра Вулина на Косову, најављући и могућност забране уласка „личностима из Србије које шире мржњу“.

„Није истина да Косово није заинтерсовано да Срби излазе масовно на локалне изборе. Спекулације и неистине које током последњих посета на Косову даје Александар Вулин нису у складу са демократским принципима“, реклао је Исуфи у емисији „Инфо Магазин“ у ТВ Клан Косова.

Због тога, навео је он, „као и раније ми ћемо веома брзо у парламентарној комисији за унутрашње послове разматрати посете и изјаве Вулина и сходно ткзв. законима и ткзв. уставу Косова продложити ткзв. скупштни Косова даље предузимање мера према лицностима које долазе на Косову из владе Србије“, казао је Исуфи.

Говорећи о посетама Вулина Косову, Исуфи је рекао да влада, односно министарства унутрашњих и иностраних послова, треба да предузму мере и ако треба да се забрани и улазак оним личностима из Србије које шире мржњу и стварају небезбедно стање и несигурност за грађане Косова.
„Неће се дозволити да одређене личности из Србије које долазе на Косову шире мржњу, стварају небезбедно стање и несигурност за грађане Косова. Неће се дозволити ни Вулину да својим наступима злоупотребљава могућност коју му дају за улазак на Косову међународни фактор и косовске институције“, казао је Исуфи.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП