Ево како Београд Вулиновим гласом агитује за Тачијеве изборе и државност

vulin lazov i izdajnik

САД СРБЕ НА КИМ ХИПНОТИШУ ТВРДЊАМА ДА ЋЕ ЗАЈЕДНИЦА СРПСКИХ ОПШТИНА БИТИ ЊИХОВА ИНСТИТУЦИОНАЛНА ВЕЗА СА СРБИЈОМ

  • КЛОКОТ 1: Држава Србија је 14 година била уз вас, сада је време да ви будете уз њу. Ако вас је позвала да изађете на изборе и да гласате за „Српску”, онда треба да изађете и подржите „Српску“…
  • КЛОКОТ 2: Зато немам дилему око вашег избора, али морам да кажем: стварањем Заједнице српских општина стварамо могућност да наставимо да живимо и трајемо као што смо до сада живели и трајали
  • КЛОКОТ 3: Ако си за Српску то значи да хоћеш да наставиш везу са Републиком Србијом, ако ниси за Српску то значи да ти до тих веза и није много стало. Локални избори су избори на којима одлучујемо о судбини сваког нашег детета, ово су избори на којима нема поправног, избори на којима не можете да погрешите

МИНИСТАР без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас у Клокоту да ће се формирањем Заједнице српских општина створити могућност наставка институционалне повезанасти Србије са њеним грађанима у покрајини.

Вулин је, у Дому културе у Клокоту, рекао да ће на локалним изборима на КиМ 3. новембра Срби изабрати да ли хоће да имају институционалну везу са Републиком Србијом односно Владом Србије.

„Ви бирате тада да ли хоћете да држава Србија настави да функционише на исти начин као што је функционисала до сада у смислу финансирања сваког радног места у покрајини које је и до сада финансирала у школству, здравству, социјалним давањима“, поручио је Вулин.

Он је додао да од Срба на КиМ зависи како ће изгледати Заједница српских општина и која ће бити њена стварна снага и утицај.

„Држава Србија је 14 година била уз вас, сада је време да ви будете уз њу. Ако вас је позвала да изађете на изборе и да гласате за „Српску”, онда треба да изађетеи подржите „Српску“… Зато немам дилему око вашег избора, али морам да кажем: стварањем Заједнице српских општина стварамо могућност да наставимо да живимо и трајемо као што смо до сада живели и трајали“, рекао је Вулин окупљенима који су његов говор неколико пута прекидали повицима „Српска, Српска”.

На питање шта ће бити са вишком запослених у локалним самоуправама на Косову, Вулин је рекао да су садашње локалне самоуправе много веће по броју запослених од оних које ће бити формиране.

Зато правимо Заједницу српских општина, да би ти људи били запослени у администрацији Заједнице српских општина, рекао је Вулин и додао да је Заједница српских општина „препозната“ у буџету Републике Србије, а да не буде ли је било „неће бити ни могућности за то“.

Вулин, који је и директор владине Канцеларије за КиМ поставио је такође питање како би изгледала Заједница коју чине градоначелници или макар један градоначелник који није са листе Српска и који не мисли да му је Београд најближи и најважнији.

„Замислите да овде не буде градоначелник Срећко Спасић, да буде неки други Србин али не са листе „Српска“. Наша Заједница је тог момента угрожена, ми морамо да имамо десет Срба градоначелника, десет градоначелника који имају подршку свог народа али и подршку своје владе – Владе Србије. Са таквих десет градоначелника ми стварно мењамо живот на Косову и Метохији“, рекао је он.

Вулин је и у Клокоту поновио да ово нису избори као сваки други и да ће Срби на овим изборима одговорити само на једно питање – „или јеси за Српску или си против Српске, нема другог питања, то је једино питање“.

„Ако си за Српску то значи да хоћеш да наставиш везу са Републиком Србијом, ако ниси за Српску то значи да ти до тих веза и није много стало. Локални избори су избори на којима одлучујемо о судбини сваког нашег детета, ово су избори на којима нема поправног, избори на којима не можете да погрешите“, рекао је Вулин.

Вулин је упозорио и да на локалним изборима на Косову не може неко да прода свој глас за 20 евра, пакет социјалне помоћи или ваучер, јер ако га прода, објаснио је, нека зна да је продао будућност своје деце.

„Онај ко буде продао свој глас нека зна да је продао Српску и да је продао наду да ћемо направити Српску, да ћемо моћи једног дана да ходамо овде поносно и без страха“, закључио је Вулин.

Вулин се налази у дводневној посети Косову где првог дана обилази Косовско поморавље док ће у недељу боравити на северу Косова у Лепосавићу.

Факти.орг