Николић: На правом смо путу, рекла нам Ештонова (ВИДЕО)

toma izdajnik i keti degenerik

ЊУЈОРК – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да му је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон данас у Њујорку потврдила да је Србија „на правом путу“ и да неће бити изненађења из Брисела у децембру кад се ради о почетку приступних преговора, док је он указао на примедбе Београда везано за организовање локалних избора на КиМ.

„Она је рекла да неће бити изненађења у децембру и да ми сигурно с правом рачунамо с отпочињањем преговора у којем више неће бити одступања са европске стране“, рекао је Николић новинарима после данашњег сусрета с Ештон у Њујорку.

Председник је указао високој представници ЕУ на, како је рекао, нелогичности и неправилности у изборним радњама пре локалних избора, што „доводи у питање не само регуларност избора него и нашу подршку (Београда) тим изборима“.

Ештон је рекла да ће брзо предузети мере, пошто јој је председник Николић изнео примедбе које Београд има на организовање локалних избора на Косову, „неке о којима ни она није имала информације и довољно података“.
„Уколико немамо на бирачким одборима своје чланове, уколико немамо члана у централној изборној комисији, уколико је од 11.000 бирача који су се до сада пријавили из Србије само 200 проглашено правим, онда је то знак да неко опет покушава да нас превари“, упозорио је председник Николић.

Он је казао да Србија много очекује од тих избора, да „коначно своје људе упути на сарадњу с европском заједницом и целим светом, обезбеди им легитимитет и легалитет, да могу да износе јавно и отворено своје проблеме и очекују решење“ и да више не буду називани терористима или паралелним институцијама.
„Разговор је, чини ми се, био искренији и љубазнији него икада до сада пошто је она апсолутно задовољна оним што Србија чини“, рекао је Николић.

ТАНЈУГ