Београд послао Приштини 35.000 фалсификованих пријава за шиптарске изборе

kosovo-izbori

„Такозвана Централна изборна комисија Косова“ (ЦИК) је од укупно 39.940 пријава за упис на бирачке спискове за гласање на локалним изборима 3. новембра до сада прегледала 11.006 пријава и од тога је потврдила њих 276, саопштио је начелник секретаријата „ЦИК-а“ Енис Хаљими.

„Процес верификације права на упис у гласачке спискове се наставља. Мислим да ћемо врло брзо имати детаљан извештај о томе”, рекао је Хаљими.

Иако у „ЦИК-у“ нису навели разлоге за одбијање толико великог броја пријава за упис у гласачке регистре, дневник Коха диторе је ових дана писао о томе да је из Србије последњег дана рока за пријаву, 17. септембра, стигло око 35.000 фалсификованих пријава.

Већина од тих пријава је потписала иста особа, на пријавама има и фалсификованих датума издавања идентификационих докумената, датума рођења и датума важења документа, па чак и промене пребивалишта.

„Чланица ЦИК-а“ Ваљдете Дака је од „секретаријата“ затражила да након прегледа свих пријава „ЦИК-у“ достави детаљан извештај колико је пријава стигло из ког места ван Косова, њихову валидност и разлога због којих су одбијени.

Бета