Ми смо ту да „гурнемо Србију из заосталости ка будућности“?

spek-maxresdefault

Чланови шведске поп групе казали су да „Србија мора да буде модернизована“ и да је неопходно да се „гурне из заосталости ка будућности“

ЧЛАНОВИ шведске поп групе „Арми ов лаверс“, која се прославила деведесетих хитовима Цруцифиед и Обсессион, говорећи о свом концерту који ће одржати у четвртак у „Миксер хаусу“, пред Београдску параду поноса (28. септембра), казали су да „Србија мора да буде модернизована“ и да је неопходно да се „гурне из заосталости ка будућности“.

Права ЛГБТ особа су апсолутни услов. Земља која не поштује права ове популације је потпно нецивилизована – навели су чланови бенда у саопштењу.

„Арми ов лаверс“ су рекли да долазе да подрже београдску „Параду поноса“ концертом у „Миксер хаусу“, те да су их власти неколико пута раније спречиле у тој намери. Група је основана 1987, а име им је дао немачки геј активиста Роза фон Праунхајм.

– Сматрали смо да је то име било одговарајуће за наш бенд, а такође се дивимо његовом раду – казали су чланови бенда Жан-Пјер Бард, Александар Бард и Доминика Пецински, који су се прошле године поново окупили и објавили компилацију Биг баттле оф егос са четири нове песме.

НОВОСТИ