И Приштина и Београд упиру прстом у север?

Beograd-Pristina

ЊУЈОРК – Нелегални косовски министар спољних послова Енвер Хоџај рекао је у изјави за “Вол стрит џурнал” да не постоје докази који директно повезују Београд са прошлонедељним нападом на северу Косова у којем је убијен један цариник Еулекса, али да само српске власти могу да расветле тај догађај с обзиром на дугогодишњу фактичку контролу над севером КИМ.

“Ко год жели јасну слику онога што се десило, може то да добије само у блиској сарадњи са Србијом. Србија има тачне информације и потпуну слику о људима, организованим криминалним структурама на северу и о мотивима тих људи”, навео је Хоџај.

Он је рекао да је Србија испунила многе обавезе преузете Бриселским споразумом, истакавши позив косовским Србима да изађу на општинске изборе заказане за 3. новембар, као и да верује да ће после избора бити настављен дијалог Београда и Приштине.

Српска полиција понудила је пуну подршку и помоћ Еулексу у истражним радњама како би случај убиства Литванца Аудријуса Шенавичуса (35), у четвртак, 19. септембра недалеко од Звечана, био што пре решен, речено је раније Танјугу у Дирекцији полиције.

ТАНЈУГ