МУП Србије послао око 150 полицајаца на север КиМ да „смире Србе“

zandarmerija u civilu

Око 150 припадника МУП Србије дошло је на север Косова како би помогли у истрази убиства цариника Еулекса, пише данас приштински дневник “Коха диторе“.

Очекује се да они остану на Косову до окончања локалних избора, како би држали под контролом безбедносну ситуацију на северу, пише тај дневник. Припадници МУП Србије од 1999. године не смеју да делују на Косову, а Влада Србије више пута је негирала да је задржала своје безбедносне структуре на северу Косова.

Представници Владе самопрокламованог Косова, косовске полиције и Еулекса су за “Коху диторе“ изјавили да нису о томе информисани. Према изворима дневника, припадници српске полиције су на Косово ушли преко прелаза Јариње и Брњак, а на северу делују у цивилу.

„О овом су информисане институције Косова, али и међународне институције. Полицајци државе Србије у петак и суботу оперисали су на северу Косова у Бошњачкој махали, где се у петак догодио инцидент. Припадници српске полиције су на основу овлашћења МУП Србије контролисали и претресли неколико кућа на северу Митровице и Косова“, рекао је извор дневника.

Исти извор каже да су циљ претреса углавном људи са криминалном прошлошћу и они који су укључени у различите облике организованог криминала.

БЕТА