ДСС: У недељу протест због шиптарских избора на КиМ (ВИДЕО)

dss slika

БЕОГРАД – Демократска странка Србије у недељу, 29. септембра у Београду организује протест против „антидржавних и антиуставних“ локалних избора на КИМ и позива грађане да присуствују.

Протест у Центру „Сава“ организује Одбор ДС С за одбрану КИМ „због антидржавних и антиуставних избора, које су албански сепратристи расписали за 3.новембар“, рекао је портпарол те странке Петар Петковић.

Он је на конференцији за новинаре рекао и да Влада Србије, под притиском Запада врши пропаганду на српски народ да изађе на те изборе и „учествује у капитулацији“.

Петковић је поновио да се ДС С противи тим изборима, да Влада Србије инсистира на њима због евроинтеграција а позвао је Србе да не изађу на гласање и тиме спрече предају КИМ.

ДС С је претходне седмице формирала Одбор за одбрану КИМ којем председава потпредседник те странке Слободан Самардзић.

Циљ Одбора је да снажно подржи државотворну политику и Устав Србије, који је последња брана разбијању земље и спречавању отимања КИМ.

Чланови тог Одбора су председник ДС С Војислав Коштуница, Матија Бећковић, Милован Данојлић, Синиша Ковачевић, чији учешће је најављено на скупу у Центру „Сава“.

Погледајте видео

ТАНЈУГ