Делије позивају: „На прајд се не позива, на прајд се долази“

делијепрајд

Београд – Навијачи Црвене звезде, популарне Делије, истакле су транспарент „На Прајд се не позива, на Прајд се долази“ на мечу са Вождовцем у мечу шестог кола Суперлиге Србије.

Присталице Црвене звезде су у једном тренутку истакле транспарент којим су прозвали организаторе Прајда који је планиран за 28. септембар у Београду. Присталице Звезде су овом паролом јасно показале шта мисле о предстојећем скупу. Вождовац је на овом дуелу победио Звезду с 1:0.

Парада поноса у Београду и даље је неизвесна, а њено одржавање зависи од полицијске процене безбедносне ситуације, а организатори су недавно изјавили да нису добили претње од навијача.

Наредне суботе биће одигране две суперлигашке фудбалске утакмице. ОФК Београд игра против Рада, док Црвена звезда дочекује Спартак.

Овај транспарент Делија се сматра одговором на антиправославне провокације настале графитима геј организација „na prajd se ne zove, na prajd se dolazi“ и „srecan prajd, domacine!“ који су исписивани латиничним писмом по Београду као поруга крсне славе. Геј прајд као покрет је потпуно противуставан и геј активисти у Србији се руководе моделом антихришћанског деловања светских геј прајд покрета, па тако већ дужи низ година некажњено спроводе кампањски говор мржње и шире верску мржњу у Србији, на првом месту према српском народу.

Марионетски антихришћански режим, у тренутку када нпр. у Паризу против геј бракова на улице изађе неколико стотина хиљада људи, полиција је потврдила у једном тренутку преко 300 хиљада људи, а постоје информације да је било преко 2 милиона људи, грађанима Србије и српском православном народу намеће потпуно богоотпадништво и малоумност као „европску вредност“, јавно при томе признавајући да то раде марионетски – уцењени уласком у ЕУ.

Поред протеста Делија, током првог дана одржавања „геј недеље поноса“ у Београду су најављени и протести неколико организација: Удружења ратних ветерана Србије, Образа, Двери и СНП НАШИ.

Курир / СНП Наши