Теодосије и србофоб Веран Матић подижу фарму козa

teo veran ceca i trejsi

Након Литургије на Малу Госпојину у манастиру Грачаница епископ Теодосије је преломио славски колач “Епархијској добротворној организацији „Мајка девет Југовића“. Овом приликом Теодосије је протиници Светлани Стевић, управитељици ове организације, уручио високо одликовање Српске Православне Цркве – орден Царице Милице – преподобне мати Евгеније, “за посвећеност и пожртвовани рад у организацији и раду народних кухиња као и другим хуманитарним делатностима на простору Епархије Рашко-призренске”. Осим ње, награђен је и познати управник сорошевског Б92 Веран Матић.

1237760_550120335061635_1456000889_n

Следбеници Теодосија Шибалића су на КиМ. авангарда у сарадњи са окупатором. Они помажу у стварању новог “косоварског” идентитета Срба са Косова, као и у стварању повољног амбијента за интегрисање Срба у тзв. “Републику Косово”. На слици је отац Богомир, супруг свемоћне Светлане Стевић.

– Наши непријатељи стоје око зидова наших и сваки дан чине покушај, да би их проломили и срушили. Ако стојимо и гледамо, ми помажемо непријатељима својим, ми постајемо сами непријатељи своји и постајемо издајници овога крвавог добра, које смо наследили од предака својих. –св. Николај Жички

Теодосије је директору Хуманитарне фонцације Б92 г. Верану Матићу, лидеру у области антиспске пропаганде, уручио “Грамату Епархије Рашко-призренске” одајући на тај начин посебно признање “за посвећеност и хуманитрни рад на Косову и Метохији и нарочито великодушној помоћи у виду више донација којима је унапређен рад народних кухиња и подигнута фарма коза у селу Прековце, општина Ново Брдо”.

Након Литургије и свечаности додељивања признања eп. Теодосије је осветио новоподигнуту фарму коза у селу Прековце која треба да омогући одржив рад 6 народних кухиња које води добротворна организација „Мајка девет Југовића“. Владика је изразио посебну захвалност свим донаторима који су допринели реализацији овог пројекту, а посебно америчким организацијама USAID и Mercy Corps, па је част пресецања врпце препустио представници америчких окупатора која се на сајту Теодосијевих следбеника назива “америчком амбасадорком у Приштини” гђи.Трејси Џекобсон.

1186199_550121408394861_1808428052_n

Веран Матић у цркви.

Поред већ поменуте помоћи Хуманитарног фонда Б92 пројекту фарме и раду народних кухиња помогли су и хуманитарна организација српских студената у Швајцарској на челу са г. Миланом Кисићем, организација Срби за Србе из Београда, навијачи Црвене звезде „Делије“, Задужбина Словеније и многи други који редовно помажу хуманитарне пројекте дечанских узурпатора Рашко-призренске епархије. У оквиру пројекта фарме у Прековцу подигнут је нови објекат за који је обезбеђено 180 коза од којих ће се производити сир за потребе издржавања народних кухиња на Косову и Метохији.

Влада Србије и канцеларија за КиМ се са радом организације „Мајка девет Југовића“ као и са изјавама њиховог донатора, Верана Матића не слаже, а то можете погледати на овом линку http://www.kim.gov.rs/rs/vesti/item/2396-saopstenje-za-javnost

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”