Ко је убио ЕУЛЕКС полицајца? (ВИДЕО)

SRBIJA KIM EULEKS INCIDENT

Место Балабан, у коме је јуче убијен литвански припадник ЕУЛЕКС мисије на КиМ је место у коме су Шиптари више пута изазивали инциденте. На том потезу пута налазе се скретања ка селима у којима живе шиптари и то: Жаже, Бољетин, Липа, Церања, Шаљска Бистрица и Кошутово. У више наврата су шиптари на овом путу или нападали припаднике КФОР-а и других међународних мисија или каменовали возила Срба.

Да подсетимо да су на само неколико стотина метара од јучерашњег инцидента, 2003. године шиптари покушали да сруше желечнички мост преко Ибра, уједно и надвожњак и да су га том приликом знатно оштетили. По речима тадашњег норвешког дипломате који је у то време обављао функцију политичког саветника команданта КФОР-а, Пјера Ф. (Per Øyvind Semb) на лицу места су у пречнику од 200 метара пронађени делови тела и униформе припадника тадашњег КЗК (косовског заштитног корпуаса) и да се по његовим речима радило о нестручном руковању пластичним експлозивом.

pjer
Норвешки дипломата у функцији политичког саветника КФОР-а

Исте године је на истом потезу убијен и индијски припадник УНМИК полиције и то у близини места Слатина, а 50-ак метара од скретања ка горе наведеним шиптарским селима. Пуцано је на УНМИК ауто са узвишења које се налази тик поред магистрале.

Године 2006. шиптари су пуцали на припаднике КФОР-а и том приликом је рањен један припадник украјинског КФОР-а.

Спорадичних инцидената, каменовања возила са Србима је било небројено, а снимак на коме се види да шиптарски цивили носе оружје у присуству пољског КФОР-а и да са тим оружјем долазе до магистрале Лепосавић-Косовска Митровица, смо објављивали на нашем сајту, али подсећања ради постављамо опет (http://srbinaokup.info/?p=2992).

Године 2008. Дојче Веле је објавио вест о хапшењу припадника немачке обавештајне службе БНД на Косову, који су поставили експлозивну направу испред седишта међународне цивилне канцеларије у Приштини. Погледајте вест на овом линку http://www.dw.de/uhap%C5%A1eni-agenti-bnd-a/a-3813008-1

Све у свему и поред свих ових чињеница, наша Влада и њен председник Ивица Дачић, потредседник Александар Вучић, председник Србије Томислав Николић, министар без портфеља Александар Вулин, унапред осуђују Србе и нуде свој „жесток одговор“ Србима са севера.

Погледајте вест на овом линку http://srbinaokup.info/?p=2992 , и видео прилог албанске тв станице „Топ ченел“ у наставку

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“