„ЗАШТО СРБИ СА КОСОВА ТОЛИКО ВОЛЕ ВУЛИНА“

aleksandar-vulin-u-crnom

Александар Вулин ће ући у легенду, то јест већ је ушао, и ниједно пискарало неће укаљати то име

На Косову и Метохији недавно је основано једно удружење које се зове Удружење обожавалаца Александра Вулина, са Косова. Од дана оснивања (17. септембар 2013) пратићи у стопу сваки корак овог малог а великог човека (и Наполеон је био мали!) и демаскираће све новинарске подметачине на његов рачун, као и лажну представу коју су стекли појединци верујући медијским лажима. У Статуту Удружења за сада пише само ово, али уверен сам да ће акција подршке Вулиновом деловању на Космету бити проширена и на друге активности.

Као младом новинару из Лапљег Села (кога нису хтели да запосле страни плаћеници, нећу да наводим ко – то се зна –  и коме су рекли да новинар не сме да агитује ни за кога, чак ни за Вулина!) част ми је да пратим рад Удружења које ће пратити рад Александра Вулина. Када буџет достигне планирану цифру, Удружење ће ми дати ауто да свуда пратим Вулина, чак и по Србији.

Елегантан као и увек, човек у црном оделу кога ће Космет запамтити као (мало је злонемарно, али није ни чудо када су га тако прозвали Албанци) Црног Витеза, Александар Вулин засенио је пуну салу дома културе Грачаница.

Упркос подсмесима завидних, наш Вулин је показао коме заправо верује Србин са КиМ – каже се у Саопштењу за јавност поводом Вулинове посете Грачаници. Нашег Вулина – даље наводи саопштење Удружења – воле на Северу, још више на Југу. Примера љубави је толико, али ће они морати да сачекају писца мемоара чијем квалитету ми нисмо дорасли. То јест ја. “Овом, управо започетом серијом текстова желимо да укажемо на морал и запањујућу количину искрености које овај човек показује”, каже Симић Милорад, председник Удружења обожавалаца Александра Вулина из Штрпца. Чланова, иначе има свуда. Од Лепосавића до Ђаковиће, где је целокупно српско становништво одмах приступило Удружењу.

ЗАШТО ЈЕ У ЦРНОМ Све у свему, тако се неки Вулин, у елегантом црном оделу са амблемом на рамену (што глупацима личи на униформу СС дивизије – немају појма о моди, о којој је баш тај Вулин једном заосталом Албанцу покушао да одржи предавање, ал’ шта зна Шиптар шта је мода) појавио пред одушевљеним Србима у Грачаници. Поред њега седео је председников саветник Марко, али га је, да прости Марко, Вулин засенио. Осим што је постојан, Вулин је и леп. То ствара посебну завист међу локални политичарима. Једна новинарка из Београда у емисији Кажипрст (Б92) питала га је зашто је увек у црном, и Вулин јој је лепо рекао да она нема појма где он све иде по Косову и рекао је да овде има пуно блата. Из тога се види да престоница не зна ништа о нама, као и да нико за ових 14 година није приметио да ми сви, косметски Срби, увек носимо црно.

У Грачаници би све би протекло у најбољем реду да поједини извештачи нису постављали глупа питања, на која Александар Вулин, наравно, није имао намеру да одговара (иако лак на сузу и осетљив човек, он уме да заузме чврст став и погледом убије новинара). Ти исти медији су касније, поражени громогласним аплаузом након Вулиновог обраћања, пласирали лажну вест да је у салу Дома културе Грачаница могао да уђе само онај који је био на некаквом списку. А како су зли језици пренели, наводно су на (непостојећем) списку били само Вулинови људи.

Тема „Вулинови људи“ једнако је битна да би била обрађена у једној реченици, неко озбиљнији би јој посветио књигу. Ми, његови верни следбеници, ми ћемо томе посветити само један скроман текст у најављеном низу хвалоспева Вулину. То каже Удружење, решено да до краја испрати сваки напад на Вулина и послужи као громобран.

Медијима се у Вулиновом тиму, пуном стручних и одговорних људи, бави извесни Друг Црни. И многи други. За такву операцију, коју Александар Вулин спроводи на Космету, потребно је много мудрих глава и света који је свестан величанствености онога што њихов шеф управо ради за добро свих нас. Стога је природно да је у тиму запослено око 18.000 људи који су непознати јавности – ствар је конспиративна, јавност је непожељна у овако осетљивим тренуцима, а с медијима само оштро.

На пример, Друг Црни, кога су исти на правди бога опањкавали да је мутан ко’ мутна Морава, да носи оружје, а прави се да је то лаптоп, да је обавештајац и оперативац и да има зверски поглед када се обраћа Србима са Севера. То је нетачно. Друг Црни је, као и баш сваки до једног, Босанац, човек веселе природе, воли кафану и добар провод, радо се опушта у друштву српскокосовских глумица, али уме те блуднице и да отера дођавола, и оштрим оком врати тамо где им је место. На астале.

Сада неко може да се запита какве то везе има са медијима и односима с јавношћу? Никакве. Медији су највећи непријатељи и потенцијални уништитељи акције утеривања Срба с Косова у тор, где им је и место, јер се то разбашкарило и умислило да ће довека да виси на нашој грбачи. Е па неће. Док је Вулина и његових људи у црном.

ЛАЖУ, ВОЉЕНА ЗЕМЉО! Као левичар и пацифиста, Вулин, наравно, никоме не прети (као што лажу поједини медији и пропали политичари, искварени припадници КПС, издајници и остали) и не наређује Србима да изађу на изборе. Он им је топло, добронамерно и без икаквог притиска, баш као сада у Грачаници, умилним гласом објаснио да нема потребе да се сами муче око одлуке (изаћи или не) и смишљања имена јединствене листе.

“Српска је Српска”, поручио је заштитнички. Он, који је то тешко бреме преузео на себе, а, према овацијама које је доживео у Грачаници, јасно је да су Срби с Косова напокон добили човека који се бори за њих и којем могу да верују.

Рекао им је једноставним речима (иако је веома образован, он уме да разговара и са простим светом, а зна се да су Срби с Косова прости) да се ману глупости око именице Србија на тој својој, уствари не својој него његовој листи кандидата, и да нема никакве разлике између придева „српска“ листа, у чему је сасвим у праву. Заиста не постоји разлика када у Републици Косова нешто назовете „Србија“ или му додате придев „српски“.

Као храбар човек свестан своје улоге у историји (која, на његову срећу, пардон, жалост, може да буде и заборавна), он је пресекао. Тако раде прави политичари. Тако ради лидер озбиљног Покрета социјалиста. Тако ради човек без којег би и Вучић, и Дачић, и Немачка, и Америка, и други наши савезници пропали на Косову и због Косова, као што су до сада сви пропадали – до њега. Рекао је овим нашим будалама: „Ево ово вам је листа, ово су вам кандидати, овако ћете да се зовете“, и офф тхе рецордс: „Немој да се неко усудио да иступа сам, народ је напет, упашће му у стан, напасти жену, испрепадати дете…“ А то је последње што би Александар Вулин допустио да се деси за његова вакта на Косову. Српском.

“Нећемо се више расплињавати и трошити узалуд арсенал повољних аргумената у корист Александра Вулина, до косовских избора има још дана и дана, и помно ћемо пратити сваки потез овог мудрог, сентименталног, али чврстог оперативца”, одлучно каже господин Симић, председник Удружења обожавалаца Вулина.

За сада сви можемо да одахнемо, наступ у Грачаници је одлично прошао, силан народ се окупио и сви су клицали од одушевљења након излагања овог великог пријатеља Срба са Косова. А оне глупости око наводне листе и непуштања у салу неких који нису на њој – препустимо кратковидим и несавесним новинарчићима који би да се прославе блаћењем првог човека после Ранковића који ће Косово довести у ред. Уосталом, Ранковић је измишљена личност и не може да се пореди са Вулином. Уствари, заборавите Ранковића. Хтео сам да кажем да ће Вулин ући у легенду, то јест да је већ ушао, и ниједно пискарало неће укаљати то име.

Стојан С. Стојановић, Лапље село / Нови Стандард