Управо у Приштини: ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ УЗУРПАТОРА ТЕОДОСИЈА

biskup teo

Мисија ОЕБС-а промовише међурелигијски дијалог на КиМ

Приштина, 17.септембар 2013. У граду из кога је на најсуровији начин прогнано око 40.000 Срба епископ Теодосије учествује у глобалистичкој церемонији са представницима ислама, Ватикана и шиптарских сепаратистичких институција.

ОЕБС конференција о међурелигијском дијалогу- тренутно је у току поздравни говор амбасадора Шлимбержеа и верских представника Исламске заједнице, Београдске патријаршије, Римокатоличке цркве, Протестантске евангелистичке цркве и Јеврејске заједнице на КиМ.

Мисија ОЕБС-а на КиМ организује међурелигијску конференцију у Приштини, под изговором “унапређења разумевања  и поштовања различитих култура”.

Представници Београдске патријаршије, РКЦ, Исламске, Протестантске и Јеврејске заједнице учествују на овој конференцији и разговарају “о заштити верског наслеђа, правима власништва и правном оквиру за слободу вероисповести”. Све ово се чини у време предизборне кампање за шиптарске сепаратистичке изборе, када је окупаторима најпотребније да се Срби активно укључе у културно-политички живот косоварског друштва ради отупљивања отпора изборима.

На конференцији говори шеф мисије ОЕБС-а на КиМ Жан Клод Шлимберже, муфтија Исламске заједнице Наим Тернава, узурпатор Епархије рашко-призренске Теодосије, апостолски администратор за КиМ бискуп Дод Ђерђи, поглавар Косовске евангелистичке цркве Дритон Краснићи и поглавар Јеврејске заједнице Вотим Демири.

Представници медија присуствују отварању конференције која управо траје данас, у уторак, 17. септембра 2013. у Свис Дајмонд хотелу.

decani

СОК ОД ПАРАДАЈЗА: Трагикомично изгледају објаве таконазване косовске “сиве еминенције” – оца Саве Јањића из манастира Дечани. Он непрекидно објављује на друштвеним мрежама, коментаришући догађаје у Сирији. О својој сарадњи са шиптарским сепаратистима на КиМ, готово и да не пише. Није ништа објавио о конференцији у Приштини. Уместо тога “замајава” народ са наивним сликама живота у манастиру. Неке од њих он објављује по више пута, па се има утисак да је манастирско братство нпр. направило сок од парадајза у количини која би подмирила читаво српско тржиште.

Погледајте, такође: ШИПАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ОТВОРИЛИ ЦЕНТАР ЗА ЗАЈЕДНИЦЕ У ПОРТИ ЦРКВЕ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”