Пашће крв због шиптарских избора!

ne siptarskim izborima

Нелегални локални избори на Косову који су заказани за 3. новембар посвађали су Србе у јужној покрајини. Из дана у дан сукоби су све жешћи, па су косовски Срби од уобичајеног политичког препуцавања дошли до физичких обрачуна и напада на породице локалних политичара.

Тако је у Косовској Митровици непознати мушкарац упао у четвртак по подне у стан Оливера Ивановића и напао његову супругу. Напад се догодио око 16 часова, у време када је Ивановић требало да буде на путу ка Скопљу.  Како „Вести“ сазнају, нападач је упао у стан и почео да лупа по стану разбивши стаклену витрину. У том тренутку се пробудио двогодишњи Оливеров син који је спавао у суседној соби. Његова супруга кренула је ка детету када ју је насилник ударио рекавши: „Ово ти је због мужа.“

– У то време је требало већ да будем у Скопљу, неко је куцао на врата, улетео у стан и разбио стаклену витрину и ударио успут супругу. Порука је била недвосмислена – ово ти је због мужа. Реч је о особи коју моја супруга не може да препозна, а она је такође рођена у Митровици, што значи да то може бити само неко са стране. Мотиви су очигледно политички. Немам личних непријатеља. Никоме не дугујем новац, нити мени дугују. Ни у каквом бизнису нисам. Једино што радим последњих 14 година је политика. Према томе, ту треба тражити разлоге за овако нешто, што ме згражава, али не плаши. Нисам стварно мислио да дете и жена могу да буду некоме легитиман циљ за остваривање неких политичких резултата – каже за „Вести“ Оливер Ивановић, лидер грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“.
Испред његове канцеларије у Митровици јуче је било пуно, а телефони су непрестано звонили. Многи пријатељи и симпатизери дошли су да се распитају и дају му подршку. Те исте просторије недавно су биле запаљене.

– Све ово ме тера да не одустанем. Не због себе, него због многих других који су се надали неким променама у Митровици и на читавом северу Космета. Овде сметам многим људима који се боје реда и који желе да остане стање како јесте, а то је стање хаоса. Против тога је листа коју заступам – закључује Оливер Ивановић, кандидат за градоначелника Косовске Митровице.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је осудила напад на супругу председника Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“.  Канцеларија је апеловала на Србе на Косову да не улазе у међусобне обрачуне, а поготово да се не обрачунавају са члановима породица политичких неистомишљеника.
„Захтевамо да српски народ на Косову и Метохији покаже озбиљност и одговорност у овом тренутку када Влада Републике Србије улаже велике напоре како би им се обезбедио миран и безбедан живот у покрајини“, наводи се у саопштењу.

ВЕСТИ