Вулин признао да је влада због Тачија сменила „честите људе и дробре Србе”

vulin 11

ВЛАДА У ЛЕПОСАВИЋУ – УМЕСТО ОНИХ КОЈЕ ЈЕ ИЗАБРАО НАРОД – ДЕКРЕТОМ ПОСТАВИЛА ПОСЛУШНЕ КАДРОВЕ СНС, СПС И ПС

  • „Ово јесте промена руководсва, али није промена политике очувања Косова и Метохије и није промена политике очувања интерерса Републике Србије и на овим просторима”- рекао је Вулин приликом уклањања Драгише Васића и осталих
  • Вулин се захвалио досадашњем председнику опшине Лепосавић Драгиши Васићу за кога је рекао да је „честит човек и добар Србин“ и општинском руководству у Лепосавићу на, како је истакао, честитом и вредном раду
  • Они који су их заменили су подједнако добри Срби и подједнако добри људи и подједнако способни. Овде нема непријатеља, овде нема сукоба и ово је доказ јединства, јер нема бољег доказа јединства међу Србима од прихватања одлука Владе Србије,- уверавао је министар без портфеља
  • Не будемо ли успели, а Приштина ради све што може да Заједница српских општина не заживи и да наши органи и градоначелници не буду изабрани, да листа коју подржава Влада Србије на локалним изборима не прође добро, не будемо ли у томе успели – онда смо сви заједно у проблему – признао је Вулин и покушао да „проблем” прогласи за заједнички

         МИНИСТАР без портфеља Александар Вулин изјавио је данас да промена општинских руководстава на северу Косова не значи промену политике очувања Косова и Метохије и истакао да ће Влада Србије реализовати све пројекте које је започела на северу покрајине.

         Вулин је у Лепосавићу присуствовао уручењу решења о именовању председника и чланова привременог органа општине Лепосавић а након тога је позвао Србе да гласају на предстојећим локалним изборима на Косову за листу коју је подржала Влада Србије.

         „Ово јесте промена руководсва, али није промена политике очувања Косова и Метохије и није промена политике очувања интерерса Републике Србије и на овим просторима”- рекао је Вулин.

         Вулин се захвалио досадашњем председнику опшине Лепосавић Драгиши Васићу за кога је рекао да је „честит човек и добар Србин“ и општинском руководству у Лепосавићу на, како је истакао, честитом и вредном раду.

         „Хоћу да кажем и у име будућег руководства и Владе Србије да ни један пројекат који је започет неће остати незавршен. Завршићемо и мост и улице које смо планирали и све што се ово руководсво договорило – за нас њихова реч важи”- рекао је министар.

         Вулин који је и председник Канцеларије Владе Србије за Косово и Миетохију поновио је да смена општинског руководства није промена политике.

         „Они који су их заменили су подједнако добри Срби и подједнако добри људи и подједнако способни. Овде нема непријатеља, овде нема сукоба и ово је доказ јединства, јер нема бољег доказа јединства међу Србима од прихватања одлука Владе Србије”- казао је Вулин.

         „Ја сам са Драгишом Васићем ломио хлеб и провео важних и великлих годину дана свог живота. Поносан сам због тог времена и свега шо смо заједно урадили“- напоменуо је он.

         Пожелевши срећу онима који су данас званично преузели одговорност за, како је рекао, „важну функцију у историјским временима“, Вулин је позвао Србе да гласају на предстојећим изборима и омогуће формирање Заједнице српских општина.

         „Желим да позовем Србе да буду јединствени, желим да их позовем да гласају за листу коју подржава Влада Србије, желим да знају да се Влада Србије неће померити са овог простора, да нећемо престати са давањима, да нећемо гасити радна места а да бисмо успели у будућем времену да све то сачувамо, ми морамо да формирамо Заједницу српских општина”- истакао је Вулин.

         Он је истакао да ови избори нису ни о чему другом него о Заједници српских општина и нагласио да ће, с њеним формирањем, Србија имати законски и уставни механизам да настави да финансира све што је радила и до сада.

         „Не будемо ли успели, а Приштина ради све што може да Заједница српских општина не заживи и да наши органи и градоначелници не буду изабрани, да листа коју подржава Влада Србије на локалним изборима не прође добро, не будемо ли у томе успели – онда смо сви заједно у проблему”- рекао је министар.

         За председника привременог органа општине Лепосавић на основу одлуке Владе Србије именован је Драган Јаблановић који је у присуству Вулина преузео дужност од досадашњег председника општине Лепосавић Драгише Васића.

         Јаблановић је казао да је дужност председника привременог органа општине Лепосавић преузео зато што воли своју земљу и да би дао свој допринос опстанку свих на овом подручју јер је схатвио да је „ово време када не треба да раде емоције већ мудре одлуке”.

         „Сви желимо да Србија остане овде и да вечно остане присутна на овим просторима. Схватио сам да ситуација води у правцу остајања Србије и ја сам убеђен да ће грађани то разумети”- рекао је Јаблановић.

         Он је указао на потребу изласка на предстојеће изборе и избора листе иза које је стао званични Београд.

         За нове чланове општинског већа у Лепосавићу именовани су Добривоје Ђурђевић (Покрет социјалиста) Радош Михајловић (Сосијалистичка партија Србије) Зоран Тодић (Српска напредна странка) и Марко Кузмановић (Социјалистичка партија Србије).

         Танјуг