Крстимир Пантић за два месеца постао лобиста независног Косова

krstimir-pantic-izdajnik

Заменик директора Канцеларије за КиМ крајем јуна изјавио да Срби „неће ићи на Јахјагине изборе јер то даје легитимитет независности“, а сада се лично кандидује на тим изборима и позива Србе да гласају.

Државна агенција Танјуг је 27. јуна 2013.године објавила део интервјуа Крстимира Пантића у „Вечерњим новостима“ у коме износи низ аргумената да Срби на КиМ не изаћу на новембарске нелегалне изборе, упућује да су избори покушај да се злоупотребе српски гласови да би међународна заједница рекла да су избори легитимни и каже да ће излазност Срба бити јако мала због чега ће у ЗСО седети четири Албанца председника општина са севера.

Иста агенција, Танјуг, 6.септембра 2013.године је пренела изјаву истог тог Пантића – или можда Пантића промењене свести – у којој потврђује да ће излазност Срба бити мала, али да свеједно треба да гласају. На питање зашто да гласају, каже: да би Албанци и међународна заједница уважавали њихове изабране представнике.

Пантићеве изјаве не само да одражавају лицемерје, него најављују огромну подвалу Запада, Приштине и на жалост Београда: да Срби својим гласовима помогну да Албанци легално и легитимно дођу на чело општина!

Ево и агенцијских текстова у којима се види како је човек кога из буџета плаћају сви грађани Србије и јавно почео да оперише у интересу независног Косова; ево само једне од многих слика како је заменик директора Канцеларије за КиМ постао шиптаски лобиста.

Срби неће изаћи на изборе на Косову јер не желе да дају легитимитет тзв. косовској независности, поручио је заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић. (четвртак, 27.јун 2013.)

У интервјуу Вечерњим новостима, Пантић је подсетио да се народ на Северу изјаснио против албанских институција.

„Нико више од Срба са Косова и Метохије не жели да Србија напредује и да се развија, нити било ко са ових простора жели сукоб са сопственом државом. Али сви морају бити свесни и уважити реалност да Срби неће изаћи на изборе, који би могли да буду одржани 3. новембра“, навео је.

По његовим речима, „народ се пита, а још нико није дао тај одговор – да ли неко може бити уписан у два бирачка списка, да ли ће сутра моћи да гласа на републичким и председничким изборима у централној Србији или ће гласати за косовског председника и косовску скупштину“.

Такође, додао је, поставља се питање да ли ће регистрација политичких странака важити на КиМ или ће учествовати као грађанске опције.

„Много је питања без одговора. Не може се читав живот сместити у 15 тачака“, рекао је Пантић.

По његовим речима, „нико није озбиљно размишљао“ ни о томе како би се Срби односили према Заједници српских општина, уколико би одзив на биралишта био мали.

„Замислите ситуацију да у ЗСО четворица председника општина са севера КиМ буду Албанци, што је врло вероватно. На основу садашњег расположења, на гласање ће изаћи врло мали број Срба, али ће зато одзив Албанаца бити масован јер у свакој од четири општине имамо по неколико села и средина са албанским становништвом. За Приштину и међународну заједницу ће ти резултати избора бити легални.“

На питање може ли Београд да утиче да Срби промене став о бојкоту, Пантић закључује: „Не постоји политичка странка која може да утиче на промену става грађана. Зато би било непоштено да међународна заједница због тога окриви Владу Србије.“
Танјуг

Крстимир Пантић: Неизлазак Срба на биралишта само угрожава њихов даљи опстанак у Покрајини (петак, 6. септембар 2013.)

Кандидат за градоначелника Косовске Митровице (члан руководства СНС-а) испред изборне листе “Србија” Крстимир Пантић изјавио је данас да је важно да што већи број Срба изађе на локалне изборе на Косову и Метохији и додао да су они “довољно политички писмени” да схвате да неизлазак на биралишта само угрожава њихов даљи опстанак у Покрајини.

Наводећи да Албанцима не одговара да Срби масовно изађу на биралишта јер “би то значило да у трећини општина више неће имати власт”, Пантић је рекао да би се на тај начин “готово потпуно обесмислила такозвана независност Косова” јер би Срби имали своје признате институције.

Срби би, како је Пантић рекао у изјави Танјугу, били тада веома утицајан фактор у свим дешавањима на Косову и Метохији без обзира што не признају косовску независност.

“Албанци ће сасвим сигурно учинити све што је у њиховој моћи да обесхрабре Србе да изађу на изборе”, уверен је Пантић и додаје да међународна заједница и Албанци садашње руководство Срба на КиМ виде као нелегално, нелегитимно и паралелно, а да ће после избора морати да уважавају изабране представнике српског народа.

Пантић је подвукао да је излазак на локалне изборе на Косову и Метохији, посебно у општинама на северу, једини гарант да ће Срби сачувати и територије и општине у којима и сада живе.

“Бојим се да излазност неће бити онолика колико бисмо ми желели, али је свакако значајно да Срби изађу у што већем броју јер на тај начин можемо још једном показати међународној заједници и Албанцима да смо јединствени и сложни”, рекао је Пантић, који је и заменик директора владине Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је уверен да су сви Срби “којима су на срцу и српски народ на Косову и Косово и Метохија и држава Србија” са олакшањем примили вест да је предата јединствена српска листа, а као кандидат за градоначелника Косовске Митровице каже да очекује да грађани тог града изађу на биралишта и гласају за оне који су, како каже, увек штитили њихове интересе на најбољи могући начин.

Тврди да неће водити прљаву кампању ни против једног кандидата, а као највећи проблем на целој територији Косова и Метохије, а посебно у Косовској Митровици, истиче питање безбедности.

Пантић подсећа да у Митровици још стоје две барикаде, што је, каже, доказ да нема поверења између Срба и Албанаца, да је тај јаз веома дубок и да ће бити веома тешко да се премости.

Каже и да не очекује да безбедност буде значајније побољшана ни након избора, јер ће, уверен је, власт у општинама на северу Покрајине освојити странке које су и до сада заступале чврст став око независности Косова.

(Танјуг, Бета,) / Двери